Friezen en Groningers weer de straat op vanwege gaswinning: regering doet niet genoeg

Friezen en Groningers weer de straat op vanwege gaswinning: regering doet niet genoeg

De Friezen en de Groningers gaan de straat op om te protesteren tegen de regering en de gaswinning. Er blijkt vooral een aversie te zijn tegen 'fracking' en het gebruik van chemicaliën om gas omhoog te pompen. De regering lijkt een ambigue positie in te nemen in de gaswinning waarbij het gaswinning wil stoppen, maar wel een nieuwe locatie heeft aangewezen om te 'fracken'.

Wethouder Henk Bakker van Zuidhorn zei bij RTV Noord: "Wij vinden exploitatie van dit gasveld niet verstandig. En fracken zien we helemaal niet zitten. Gif in de bodem is nooit duurzaam."

Gisteravond laat werd een aardbeving van 2,8 gemeld bij Garsthuizen, zo'n veertig kilometer van Pieterzijl. Er zijn ongeveer twintig schademeldingen binnengekomen.

Pieterzijl is een nieuwe locatie van de NAM waar ze mogen boren en dat zorgt ervoor dat de visie op het beleid van de regering nogal ambigue is geworden. Er lijkt meer focus te liggen op fracking als tijdelijke 'oplossing' voor de gaswinning dus het is terecht dat de burgers de straat op gaan. Bij de bewoners lijkt er ook steeds meer een frictie te ontstaan tussen de Regio en de Randstad. Gaswinning is dus van een specifiek onderwerp gegaan naar een groter en symbolische onderwerp.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties