#Functieelders-Kamerdebat geschorst! Wilders eist nu álle notities van de Omtzigt-verlakkende verkenners op

#Functieelders-Kamerdebat geschorst! Wilders eist nu álle notities van de Omtzigt-verlakkende verkenners op

Wilders in het debat met de oud-verkenners Ollongren en Jorritsma. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Het langverwachte én beladen Kamerdebat over de notities van de verkenners Ollongren en Jorritsma moest nog beginnen of werd alweer geschorst. PVV-leider Geert Wilders wil namelijk eerst openheid van de beruchte notities voordat het daadwerkelijke debat hierover plaatsvindt. Alle fractieleiders steunen dit voorstel tot openbaarmaking behalve VVD-leider Rutte.

Geert Wilders had natuurlijk geen zin in een debat over de notities van de verkenners zonder dat men de complete inhoud hiervan kende. Hij wil daarom alle stukken hebben en werd direct gesteund door SP-leider Marijnissen, die ook de aanvullende stukken wil hebben. Onder de aanvullende stukken valt ook een mogelijk herstelplan, wat dus betekent dat Marijnissen inzicht wil over de ideeën om zo snel mogelijk de economie en de samenleving te herstellen.

Het voorstel werd door bijna de hele Kamer gesteund, ook in tweede instantie door CDA-leider Hoekstra die eerst alleen instemde met een debat, behalve door VVD-leider Rutte. Wordt het de demissionair premier te heet onder de voeten?

?ref_src=twsrc%5Etfw

Pieter Omtzigt is helaas niet aanwezig bij het debat. Na zijn beëdiging is hij weer naar huis gegaan. Helaas kunnen we dus geen vuurwerk verwachten van Omtzigt, die voorlopig nog even wat extra rust moest pakken zoals hij zelf aangaf.

Gelukkig voor de CDA'er ruikt de rest van de Kamer bloed en zal menig er naar alle verwachting hard in vliegen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer