carryplassy

Wilders en Van der Plas vinden gedeelde notities magere oogst: 'Echt alles moet op tafel, niet alleen 8 A4'tjes!'

Geen categoriemaa 31 2021, 17:00
Zojuist zijn de verkennersnotities openbaar gemaakt, maar volgens BBB-frontvrouw Van der Plas en PVV-leider Wilders is deze magere oogst niet genoeg. Hij wil alle documenten van de verkenners hebben, want de nu openbaar gemaakte notities stellen niks voor. Ondertussen wordt duidelijk uit de openbaar gemaakte notities dat GroenLinks opnieuw graag wil aanschuiven bij de formatie.
Oud-verkenners Ollongren en Jorritsma hebben hun notities openbaar gemaakt, maar zeker niet iedereen in Den Haag neemt hier genoegen mee. Wilders noemt het een aanfluiting, want het gaat maar over acht pagina's die nog steeds niks zeggen over wat er nu echt tijdens de gesprekken is gezegd.
https://twitter.com/alexanderbakker/status/1377258715196325894?ref_src=twsrc%5Etfw
"Het is acht pagina's, ik heb geen gespreksverslag gezien. Ik heb geen e-mails, WhatsApp-berichtjes gezien. Ik neem er geen genoegen mee. Ik ga kijken of we dadelijk alle stukken kunnen krijgen. Want dit is drie keer niks."
Wilders heeft hier wel een punt, de notities lijken vooral een saaie opsomming van standpunten en mogelijke pijnpunten bij een formatie. Wilders wordt hierin gesteund door Caroline van der Plas van BBB:
https://twitter.com/markdehollander/status/1377265142786879493?ref_src=twsrc%5Etfw
Van der Plas stelt scherp:

"De enige die hier klare taal over heeft gesproken is de heer Wilders. Wij zijn het volledig met hem eens. Alles moet op tafel. Appjes, sms'jes. Voor de verkenning, tijdens de verkenning, na de verkenning. Wat we nu hebben gekregen zijn een paar A4'tjes. We willen gewoon alle communicatie op tafel hebben. Als de overheid aan burgers vraagt om alles in te leveren, dan moet de burger alles inleveren en hier in deze kamer moet dat ook gebeuren!"

De meer interessante punten gaan over de PVV, GroenLinks en voornamelijk het CDA zelf. GroenLinks, praktisch gehalveerd bij de verkiezing, wil graag het kabinet in. Men heeft het gehad over de stabiliteit van de CDA-fractie en ook de positie van de PVV in dit gehele proces is vaak genoeg besproken:
Over de beruchte 'positie Omtzigt: functie elders'-kwestie kunnen de verkenners dit mogelijk afschuiven als een 'media-interpretatie'. Op de allerlaatste pagina sommen de verkenners het mediabeeld rondom het formatieproces op. Waarin een alinea staat over de beeldvorming van Omtzigt bij het CDA. Dat gaat echter niet over het wegpromoveren van de christendemocraat.
We kunnen onze borst dus nat maken, want zowel de Tweede Kamer als de inwoners zijn hier voorlopig nog niet klaar mee. Het is nu erop of eronder, dus kom maar op!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten