Wilders en Van der Plas vinden gedeelde notities magere oogst: 'Echt alles moet op tafel, niet alleen 8 A4'tjes!'

Wilders en Van der Plas vinden gedeelde notities magere oogst: 'Echt alles moet op tafel, niet alleen 8 A4'tjes!'

Caroline van der Plas (BBB). Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Zojuist zijn de verkennersnotities openbaar gemaakt, maar volgens BBB-frontvrouw Van der Plas en PVV-leider Wilders is deze magere oogst niet genoeg. Hij wil alle documenten van de verkenners hebben, want de nu openbaar gemaakte notities stellen niks voor. Ondertussen wordt duidelijk uit de openbaar gemaakte notities dat GroenLinks opnieuw graag wil aanschuiven bij de formatie.

Oud-verkenners Ollongren en Jorritsma hebben hun notities openbaar gemaakt, maar zeker niet iedereen in Den Haag neemt hier genoegen mee. Wilders noemt het een aanfluiting, want het gaat maar over acht pagina's die nog steeds niks zeggen over wat er nu echt tijdens de gesprekken is gezegd.

?ref_src=twsrc%5Etfw

"Het is acht pagina's, ik heb geen gespreksverslag gezien. Ik heb geen e-mails, WhatsApp-berichtjes gezien. Ik neem er geen genoegen mee. Ik ga kijken of we dadelijk alle stukken kunnen krijgen. Want dit is drie keer niks."

Wilders heeft hier wel een punt, de notities lijken vooral een saaie opsomming van standpunten en mogelijke pijnpunten bij een formatie. Wilders wordt hierin gesteund door Caroline van der Plas van BBB:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Van der Plas stelt scherp:

"De enige die hier klare taal over heeft gesproken is de heer Wilders. Wij zijn het volledig met hem eens. Alles moet op tafel. Appjes, sms'jes. Voor de verkenning, tijdens de verkenning, na de verkenning. Wat we nu hebben gekregen zijn een paar A4'tjes. We willen gewoon alle communicatie op tafel hebben. Als de overheid aan burgers vraagt om alles in te leveren, dan moet de burger alles inleveren en hier in deze kamer moet dat ook gebeuren!"

De meer interessante punten gaan over de PVV, GroenLinks en voornamelijk het CDA zelf. GroenLinks, praktisch gehalveerd bij de verkiezing, wil graag het kabinet in. Men heeft het gehad over de stabiliteit van de CDA-fractie en ook de positie van de PVV in dit gehele proces is vaak genoeg besproken:

Wilders en Van der Plas vinden gedeelde notities magere oogst: 'Echt alles moet op tafel, niet alleen 8 A4'tjes!'
Verkennersnotitie

Over de beruchte 'positie Omtzigt: functie elders'-kwestie kunnen de verkenners dit mogelijk afschuiven als een 'media-interpretatie'. Op de allerlaatste pagina sommen de verkenners het mediabeeld rondom het formatieproces op. Waarin een alinea staat over de beeldvorming van Omtzigt bij het CDA. Dat gaat echter niet over het wegpromoveren van de christendemocraat.

Wilders en Van der Plas vinden gedeelde notities magere oogst: 'Echt alles moet op tafel, niet alleen 8 A4'tjes!'
Verkennersnotitie mediabeeld

We kunnen onze borst dus nat maken, want zowel de Tweede Kamer als de inwoners zijn hier voorlopig nog niet klaar mee. Het is nu erop of eronder, dus kom maar op!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer