FVD haalt uit naar Rutte: 'Hij wil dat we alerter zijn? Hij moet zélf alert worden en grenscontroles intensiveren!'

Geen categoriesep 02 2018, 16:00
Na de aanslag op Amsterdam Centraal wil Rutte dat we "alert" zijn.
Na de aanslag van een Afghaanse 'vluchtelingen' op Amsterdam Centraal liet premier Rutte weten dat het van het grootste belang is dat wij, burgers, allemaal heel "alert" zijn. We moeten opletten en als we verdachte dingen zien moeten we handelen. Ofzo. Wat we dan precies moeten doen blijft onduidelijk (we mogen geen wapens dragen dus zelf iets doen kan niet. Misschien dat we de politie kunnen inschakelen, maar als we geen bewijs hebben behalve 'verdacht gedrag' worden we ongetwijfeld meteen weggezet als discriminerende buitenlandhaters). Maar hé, blijkbaar wil Rutte ook iets zeggen en was dit het enige wat hij kon bedenken.
Geheel terecht pakt Forum voor Democratie de premier aan op Twitter. Rútte moet zelf eens alerter worden, aldus de partij. Intensiveer de grenscontroles!
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1035989901462970370
Ook Thierry Baudet zelf laat van zich horen op Twitter:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1035920232290955264
Natuurlijk heeft Baudet gelijk. Het beleid van het kabinet heeft nu letterlijk geresulteerd in een steekpartij op het Centraal Station van Amsterdam. Het is niet meer dan normaal dat Baudet en zijn FVD Rutte ter verantwoording roepen. Sterker nog, als de VVD -- jawel, Rutte's eigen partij -- een knip voor de neus waard was zou zij hetzelfde doen.
Het meest trieste aan dit verhaal is, natuurlijk, dat de VVD dat absoluut niet zal doen en het CDA ook niet. Het gevolg: wat er gebeurd is zal op geen enkele manier dan ook impact hebben op het kabinet... en al helemaal niet op Rutte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten