Geweldige Max Verstappen verspeelt derde plek jammer genoeg met harde verdedigingsactie, wordt vijfde na tijdstraf

Geen categoriesep 02 2018, 17:00
Maar toch een fantastische race.
Het gebeurt niet vaak dat je écht tevreden kunt zijn met een vijfde plaats, en zeker niet als de coureur in kwestie die plaats te danken heeft aan een straf die hij toch echt aan zichzelf te wijten heeft, maar dit is toch echt de enige mogelijke conclusie wat de Grand Prix van vandaag betreft. Max Verstappen reed namelijk lange tijd op de derde plek, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plek. Niet omdat hij ingehaald werd door de nummers vier en vijf, Mercedes-coureur Valtteri Bottas en Ferrari-rijder Sebastian Vettel, maar omdat de stewards hem bestraften nadat hij zijn positie erg fanatiek verdedigde. Zo fanatiek, dat hij naar links bewoog in de rem-sector bij een bocht, waardoor hij Bottas raakte toen die hem wilde inhalen. Bottas moest van het circuit.
Verstappen hoopte ongetwijfeld dat hij ermee zou wegkomen. En misschien was dat vorig jaar ook gebeurd. Helaas is men nu strenger. Hij kreeg een tijdstraf van 5 seconden -- die toegevoegd werd aan zijn racetijd. Daardoor wist Bottas dat hij derde zou worden, ook als hij Max niet zou inhalen.
En dat is niet alles. Ook werd het opeens mogelijk dat Ferrari-coureur Sebastian Vettel hem zou 'inhalen.' Niet op het circuit, maar wel achteraf, met Max' tijdstraf bovenop zijn finishtijd. Dat is precies wat uiteindelijk gebeurde. Max vijfde. Achter de Mercedessen en Ferrari's.
Het zal niemand verbazen dat Max woedend reageerde op zijn tijdstraf. Toen zijn teambaas hem informeerde zei Max boos: "WAT? WAAROM?! Ik liet hem genoeg ruimte!" En, voegde hij daar aan toe:

"Ze [de FIA] doen het geweldig als ze racen kapot willen maken."

Vervolgens ging iedereen er vanuit dat Max Bottas voorbij zou laten op het circuit. Zijn positie verdedigen had immers geen zin meer. Bottas had hem in theorie ingehaald.
Nou, toch verdedigde Max zijn positie nog steeds. "Ik weet dat het me tijd kost om te verdedigen," riep hij over de boardradio, "maar dat interesseert me helemaal niks."
Oeps. Hij zag witheet van woede en ging er dus alles aan doen om Bottas dwars te zitten, de rest van de race.
https://twitter.com/GullitR/status/1036261823203495936
Hoewel zijn woede begrijpelijk is klopt het niet helemaal wat Max zei. Hij liet Bottas niet genoeg ruimte. Hij ging te snel, te fanatiek, te hard en vooral ook te ver naar links toen Bottas hem wilde inhalen. Dat mag niet, punt. Teambaas Christian Horner vertelde hem na de race dan ook dat hij de beelden zelf maar even terug moest kijken zodat hij zelf kon zien wat hij ervan vond. Met andere woorden: de straf was wel terecht, en als Max kalmeerde zou hij dat zelf ook beseffen.
Maar toch. De manier waarop Max racete was geweldig. Zijn Red Bull is niet eens bijna krachtig genoeg om Mercedes en Ferrari echt te kunnen bestrijden, maar op de één of andere manier lukte het Max tóch om concurrerend te zijn, en dat komt puur en alleen doordat hij zo'n ongelooflijke goede coureur is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten