Advocaat Jan Boone gaat los op paus Franciscus: 'De kerk is een criminele organisatie'

Geen categoriesep 02 2018, 18:00
Als paus Franciscus op de hoogte was van het misbruik is er sprake van voorwaardelijke opzet. En guess what? Hij wist ervan.
Advocaat Jan Boone kwam vandaag langs bij Buitenhof om daar met Paul Witteman van gedachten te wisselen over de rooms-katholieke kerk. Zijn conclusie: de kerk kan feitelijk een criminele organisatie genoemd worden. De paus wist van het misbruik, waardoor er sprake is van 'voorwaardelijke opzet.'
https://twitter.com/Buitenhoftv/status/1036197690403577856
Ik kan niet anders dan het hier mee eens zijn. Zoals ik afgelopen maand schreef:

Want hier moeten we natuurlijk volkomen open over zijn: pedofiele katholieke priesters hebben letterlijk duizenden — vele duizenden zelfs! — slachtoffers gemaakt de afgelopen decennia. Als het hier een andere organisatie betrof zou geconcludeerd worden dat het een criminele organisatie was; een soort van religieuze maffia. Zó triest is het gesteld met de kerk… en haar ‘vader’ die blijkbaar nog steeds niet begrijpt dat dit soort walgelijk misbruik keihard aangepakt dient te worden.

Tijd dus voor de kerk zelf en voor de autoriteiten in de landen waar dit misbruik heeft plaatsgevonden om in actie te komen. Ontmantel de boel maar. Sleep iedere betrokkene voor de rechter en pak ze hard aan - net zoals je met maffia zou doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten