Gangsterliefje in kazerne gaf No Surrender baas Klaas Otto vertrouwelijke informatie

Geen categorieokt 19 2016, 9:00
Afgelopen maandag arresteerde de Nationale Politie een medewerkster van Defensie. De reden? Ze heeft geheime informatie doorgespeeld aan haar vriend: Klaas Otto.
Jawel, dat is dus de ex-baas van motorclub No Surrender.
De vrouw werd na een onderzoek van enkele maanden uiteindelijk geïdentificeerd als het lek, waarna ze nu dus eindelijk werd opgepakt. Ze werkte tot eergisteren op een kazerne in het zuiden van het land. Gelukkig voor de politie is daar ook een arrestatieteam gehuisvest, wat het allemaal gemakkelijker maakte om haar op te pakken toen besloten werd om in te grijpen.
Volgens De Telegraaf speelde de vrouw onder meer informatie door als in welke burgerauto's leden van het arrestatieteam reden. Dat was natuurlijk nogal handig voor Otto om te weten.
En nu het opmerkelijkste aspect van dit verhaal: Klaas Otto biechtte dit zelf op. Hij deed dat helemaal vrijwillig:

Het is even voor vijf uur, ergens dit voorjaar, als Klaas Otto zich op het politiebureau van Bergen op Zoom meldt. Hij wil de hoogste in rang spreken, eist de ex-leider van de beruchte motorclub No Surrender. De baliemedewerker maakt Otto duidelijk dat hij niet zomaar iemand kan laten opdraven en eerst een afspraak moet maken. Maar Klaas Otto dringt aan en krijgt uiteindelijk een recherchechef te spreken.

Wat volgt is een brisant verhaal dat Otto een tijdje daarvoor ook aan deze krant opbiechtte. Een medewerkster van Defensie zou verliefd op hem zijn en de ’generaal’ van No Surrender allerlei geheime informatie toespelen.

Hoewel het onderzoek van de politie inderdaad bewijs heeft opgeleverd dat de vrouw haar positie misbruikt heeft, wordt daar aan toegevoegd dat Otto deels ook gelogen heeft; de vrouw had hem namelijk lang niet alle informatie toe kúnnen spelen die hij zegt te hebben. Dit betekent mogelijkerwijs dat er nog een andere mol rondloopt bij Defensie of de politie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten