Geen pietendiscussie in Hengelo - Gemeenteraadsleden van ChristenUnie en PVV weigeren discussie met KOZP

Geen categorienov 10 2019, 17:00
Opvallend nieuws uit het Twentse Hengelo! Gemeenteraadsleden van zowel de ChristenUnie als de PVV, weigerden in discussie te gaan over Zwarte Piet met landelijk actievoerder Jerry Afriyie, bekend van Kick Out Zwarte Piet.
Het idee was om de zwartepietendiscussie eens gewoon écht te gaan voeren. Geen over en weer gooien met modder zonder elkaar te spreken, maar gewoon tegenover elkaar op de zeepkist. In eerste instantie zou het gaan om drie gemeenteraadsleden (ChristenUnie, PVV en Lokaal Hengelo) en KOZP-woordvoerder Jerry Afriyie.
Dus het idee was er, evenals mensen en de locatie. Waar is het dan misgegaan? Nou, vanwege de toezegging van Afriyie om ook te komen discussiëren. Door berichten die in de aanloop naar de discussieavond werden geplaatst op social media, ontstond er de angst, dan wel het gevaar, van rellen.
De angst zit er goed in. Directe aanleiding is natuurlijk de rellen die zijn ontstaan bij het KOZP-congres in Den Haag van afgelopen vrijdag. Daarbij raakten auto's vernield en werd er zelfs brand gesticht. Het idee dat Hengelo hetzelfde zou kunnen overkomen, ging de raadsleden kennelijk te ver.
Dit is dus eigenlijk het klassieke doel van terreur: het 'vrijwillig' opgeven van de vrijheid om maatschappelijke thema's te bediscussiëren, uit angst voor repercussies. De Hengelose burgemeester praat het allemaal goed, en zegt:

"Ik denk dat dit goed is. We moeten een landelijk probleem niet naar Hengelo verplaatsen. We hebben een geweldige intocht zonder wanklank, laat dit zo blijven."

Dit is dus gewoon de kop in het zand steken. In Deventer is de discussie volop aan de gang, het is een kwestie van tijd voor het net zo intens zal worden gevoerd in Hengelo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten