Geert Wilders gaat verder dan ooit: pleit voor remigratie en administratieve detentie

Geen categoriejul 14 2017, 19:49
In een nieuwe video noemt de PVV-leider een aantal maatregelen in het kader van de-islamisering. Zo moeten hier woonachtige moslims worden aangemoedigd om Nederland te vertrekken en moeten terreurverdachten zonder aanklacht kunnen worden opgesloten.
Geert Wilders is in de formatie volledig buitenspel gezet door het cordon sanitaire van VVD en CDA, maar dat betekent niet dat hij zich de mond laat snoeren. Integendeel, de PVV-voorman is duidelijker dan ooit met zijn oproep om Nederland te de-islamiseren. Alleen door verstrekkende maatregelen kan Nederland het islamiseringsproces een halt toeroepen, meent Wilders. In een nieuwe video somt hij een viertal maatregelen op: de grenzen moeten dicht, criminelen met een dubbel paspoort moeten worden gedenaturaliseerd en uitgezet, Nederland moet inzetten op remigratie van moslims die hier wonen, en administratieve detentie moet worden ingevoerd.
Die eerste twee maatregelen - grenzen dicht en criminelen met een dubbel paspoort uitzetten - zijn al jarenlang vast onderdeel van de PVV-visie en worden al sinds de oprichting van de partij enthousiast uitgedragen. De andere twee - inzetten op remigratie en de invoering van administratieve detentie - zijn een stuk nieuwer en ook minder bekend.
Remigratie en Administratieve Detentie
Met het inzetten op remigratie bedoelt Wilders dat moslims die in Nederland wonen, moeten worden aangemoedigd om uit ons land te vertrekken. Dat kan bijvoorbeeld door het uitloven van een vertrekpremie voor mensen die Nederland verlaten. Ook is het mogelijk dat moslims zelf kiezen om te vertrekken wanneer de islam, zoals Wilders wil, aan banden wordt gelegd.
Administratieve detentie, het vierde punt van Wilders, houdt in dat mensen van wie een redelijk vermoeden bestaat dat ze zich bezighouden met het voorbereiden van terreur, kunnen worden vastgehouden zonder dat er een officiële aanklacht is ingediend. Op die manier hebben de veiligheidsdiensten meer mogelijkheden om terroristen achter de tralies te gooien, waar dat nu vaak niet kan omdat er geen hard bewijs is. Bij aanslagen van de afgelopen jaren las je vaak dat de daders "bekend waren bij de inlichtingendiensten". De invoering van administratieve detentie zou ervoor zorgen dat de radicale figuren die "in beeld zijn" bij de veiligheidsdiensten ook kunnen worden opgepakt. Ook maakt administratieve detentie een einde aan situaties waarin terreurverdachten worden vrijgelaten in afwachting van hun vervolging. Onlangs werd een radicale moslim vrijgelaten die wordt verdacht van het plannen van een aanslag op het PSV-stadion.
De maatregelen druisen echter in tegen een flink aantal grondrechten, zoals de rechtsgelijkheid en het recht op een eerlijk proces. Het is de vraag of Nederland dusdanig veel gevaar loopt dat dergelijke maatregelen gerechtvaardigd zijn. Wilders meent dat het de enige manier is om onschuldige levens te redden. Op dit moment zijn zijn voorstellen voor de meeste Nederlanders écht een brug te ver. Maar hoe vaker er in Europa aanslagen worden gepleegd, en hoe langer politici als Merkel en Rutte onze grenzen openhouden voor gevaarlijke radicalen, des te meer steun Wilders zal krijgen voor zijn plannen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten