Geert Wilders is woedend over vrijlating terreurverdachte: Rutte is knettergek!

“Waarom laat Rutte geradicaliseerde moslims vrij rondlopen zodat ze terreurdaden kunnen voorbereiden?”

De geradicaliseerde moslim die vorige week werd opgepakt bij het PSV-stadion in Eindhoven is weer op vrije voeten. De 29-jarige man maakte filmopnames bij het stadion, waar op dat moment een concert van Guus Meeuwis bezig was. Volgens de politie gedroeg hij zich verdacht, en het OM verdenkt de man inmiddels van het voorbereiden van een terroristische daad. Toch besloot de rechter vandaag om het voorarrest van de terreurverdachte niet te verlengen.

Dat is natuurlijk volkomen bizar. Ten eerste is het belachelijk dat een terreurverdachte zomaar wordt vrijgelaten – wie weet wat hij nog meer in zijn schild voert! Ten tweede is het belachelijk dat deze man überhaupt nog vrij rondliep. Volgens de politie gaat het om een geradicaliseerde moslim. Dat soort types zouden zeer streng in de gaten moeten worden gehouden, en het is dus eigenlijk schandalig dat hij in de buurt was van het PSV-stadion. Geert Wilders heeft dan ook geen goed woord over voor Mark Rutte – de eindverantwoordelijke voor dit slappe beleid:

“Knettergek en levensgevaarlijk” schrijft de PVV-leider bij zijn tweet. Daarmee slaat hij de spijker op zijn kop. Zeker na de aanslagen in Manchester en Londen (om nog maar te zwijgen over Parijs, Brussel en Berlijn) kunnen we het ons niet meer veroorloven om terreursympathisanten vrij rond te laten lopen. Geradicaliseerde moslims moeten zo mogelijk worden opgepakt, of op zijn minst onder streng toezicht worden geplaatst. En terreurverdachten dienen niet zomaar te worden losgelaten op onze samenleving. Wanneer gaat de overheid onze samenleving eens beschermen, in plaats van radicalen de hand boven het hoofd te houden?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Dam

  Het is wel zo, dat het OM en rechter daarover gaan en niet Rutte, lijkt mij.

  1. HaZ

   Een zichtbaar geradicaliseerde moslim, dus een potentiele terrorist, hoort : A. niet vrij rond te lopen in Nederland en B. überhaupt niet meer in Nederland te zijn.

   1. Kodi

    + 1

 2. hans-e-pans

  Hoe kun je hier nu tegen zijn, de man had gezegd dat hij echt niets van plan was. Het was gewoon toeval dat hij daar liep, er zijn ook Moslims die van Guus Meeuwis houden.

 3. mening66

  De moslim is heilig verklaart en dat bewijs is er, keer op keer, en het is wachten op een bloedbad.
  Ook de ontkenning van de insuline doodrijder blijft onder de mantel van de overheid en de media duiken daar niet op want dat mag niet.
  Dit land (de overheid) is verrot tot op het bot.
  De EU schrijft dit Rutte voor en hij danst op de dronken praatjes van Juncker en als dat niet helpt komt Moeke Merkel wel even langs om Rutte billenkoek te geven in de vorm van, JIJ wordt nooit geen plaatsvervanger van Tusk als jij niet doet wat wij van jou eisen.

  1. Janna47

   @mening66

   U beschrijft precies hoe het in elkaar steekt. Rutte is een marionet van Brussel evenals Merkel trouwens. De EU wordt weer geregiseerd door eliteclubjes als bv. Bilderberg.
   Helemaal eens en prima verwoord.

 4. Paaldanseres

  We worden bestuurd door ondeskundige amateuristische flapdrollen. Wat leven we toch in een ontzettend “gaaf land”, volgens Ruttekutte. Ik begin me toch echt af te vragen hoelang de Nederlandse burgers, dit allemaal nog pikken…. dit land is helemaal kapot…

 5. Standaardbinnen

  Rutte gaat niet over het vrijlaten van verdachten.

  1. van Urk

   Standaardbinnen@ Nee inderdaad. Maar deze flapdrol als volksvertegenwoordiger roept wel veel dingen! Ook over onze veiligheid.

   1. Ni28

    Simon vindt het prima dat potentiele misdadigers vrij lopen, van Urk.

 6. Mees

  Die Geert gaat wel heel ver voor een stoel aan de onderhandelingstafel.

 7. Mees

  Er worden vaker verdachten vrij gelaten voor een hoger doel.

  1. swetsnek

   Randdebiel is ook weer wakker merk ik

   1. TheGrimReaper

    LINKSE Randdebiel is ook weer wakker merk ik

    *was zo vrij om het even aan te passen……*

    1. Mees

     Ach jullie behoren tot een verongelijkte minderheid.
     Aan de tiet hangen van DDS en denken– wat zijn we met veel 🙂
     Weinig invloed …….

     1. Sniper666

      @ Mees

      Ook u wens ik van harte toe ten prooi te vallen aan het moslim kromzwaard. Rare wegkijk zelf-islamiseerder. Niet zeuren hè als u die eer te beurt valt.

 8. Ni28

  De rechter mag er over gaan maar ook hij past zich aan bij de heersende elite. Hij volgt verder de uitgestippelde lijn die de regering aangeeft. De rechterlijke macht lijdt net zo onder de politieke correctheid als de regering. Dus Rutte gaat er wel degelijk over alleen zal hij zich verschuilen achter de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht. Ook straks weer tijdens een stille herdenking. Wees niet naïef, een moslim mag niet gestraft worden.

 9. Sniper666

  In de UK zijn minimaal 23.000 van die knakkers. Even snel gerekend, dan moeten er hier ook naar schatting 6000 rond lopen. Allemaal oppakken en interneren op Spitsbergen.

 10. Nasrani

  Maar mocht hij binnenkort ontploffen hoop ik dat er mensen van de rechtbank heel dichtbij staan.

 11. Adriaan

  Rutte gaat niet over de rechtspraak. Dat doet een rechter. Deze rechter handelt naar de wet. De wet is krom. En dan komt Rutte weer om de hoek kijken, want hij moet deze wet veranderen. Kan het simpeler?

  1. Standaardbinnen

   Juist, Adriaan, maar de vraag rijst hoe Rutte vanuit zijn rol in de trias politica, de wet zou moeten veranderen om dit soort verdachten vast te houden. Moet hij in de wet opnemen dat verdachten waartegen geen wettig en overtuigend bewijs kan worden aangevoerd voor terreurgevaar maar waarvan de onderbuik toch iets voelt van niet-pluis tot in lengte van dagen in voorarrest kunnen worden gehouden?

   1. Sniper666

    @ standaardtrol

    In de wet dient te worden opgenomen dat islam in Nederland totaal verboden is.

 12. Ni28

  Sommige mensen zijn blij met vrijlopende terroristen. Dat noemen zij een vrije wereld. Een zeer progressief ideologie.

 13. Ni28

  Mees doet ongepast een Churchilltje. The greater good.

 14. Adriaan

  Nog iets: er is een heel grote groep in Nederland (VVD/GL/D66/SP-stemmers), die dit allemaal goedkeuren. Anders zou elke verstandige Nederlander zeggen: pak preventief alle sympathisanten van IS op, alle geradicaliseerden, alle IS-vlaggen-dragers op en geef ze levenslang. Die moslim die bij het concert filmde? Daar horen we straks meer over, maar dan wel in een sombere setting.

 15. Guus Geluk

  Een goede beslissing. De PVV kan zich hervormen in de oppositie en wellicht is het over vier jaar uitgegroeid tot een betrouwbare regeringspartner

  1. HaZ

   Gedeeltelijk heb je hier gelijk in Guus, zowaar ! De persoon Wilders zal niet zo snel veranderen, maar beseft wel dat het op dit moment geen zin meer heeft om te bedelen voor een plekje aan de onderhandelingstafel. De kruik gaat net zo lang te water tot hij breekt. We zullen zien hoe motorblokje gaat functioneren, maar 4 jaar zie ik die de rit niet volmaken. En Wilders ook niet en daar gaat hij nu ook van uit.

   1. Guus Geluk

    Wilders profiteert ervan als het kabinet de rit uitzit: de eerste twee jaar kan hij zijn partij democratiseren, opknappen, programmeren en correcties aanbrengen in beleid & bestuur. De tweede twee jaar kan hij zich opstellen als een betrouwbare en constructieve oppositiepartij. Hiermee bouwt hij ongetwijfeld een groot krediet op bij zijn collega-partijleiders en is samenwerking nooit ver weg.

 16. Kodi

  Nul van de tien terreurverdachten verschijnen vandaag voor de rechter
  http://www.telegraaf.nl/reportage/28448100/__Schrikbeeld_van_de_AIVD__.html?reason=authentication_failed&apw-origin=http%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Freportage%2Farticle28448100.ece

  Schrikbeeld van de AIVD

  22 JUN 2017 Silvan Schoonhoven

  Hij had eigenlijk voor het hekje moeten staan, maar Marouane B. is er niet; hij zit in Syrië. Schrikbeeld van de terreurbestrijders is hij. Justitie vermoedt zelfs dat hij mensen heeft onthoofd. De Arnhemse rapper en jihadist is een van de tien Nederlandse IS-strijders die vandaag bij verstek worden berecht voor de Rotterdamse rechtbank.

  Het leven is hard in het kalifaat, verzucht de 22-jarige Marouane B. in een interview via Facebook, waar hij af en toe opduikt. Inmiddels is hij alweer weken van de radar verdwenen. Ondergedoken? Gesneuveld? Opgesloten? „Europeanen komen vaak in de bak hier”, vertelde hij eind mei via Facebook. „Die verdenken ze van spionage. Ze roken vaak sigaretten of jointjes, dat is hier natuurlijk ook te krijgen. Of ze luisteren muziek. Dat is in de ogen van IS iets ergs en daar zit straf op.”

  Een rapper die afreist naar een land waar muziek verboden is, dat kon nooit goed gaan. Ook geweld hoort in het kalifaat bij het dagelijks leven. De Arnhemmer stuurt De Telegraaf een gruwelijke foto van een van zijn Nederlandse vrienden, die glimlachend zijn kalasjnikov gericht houdt op het afgesneden hoofd van een gekruisigd lijk in een rode overall.

  Justitie verdenkt Marouane ook van het afsnijden van hoofden. De rapper zelf ’praat niet graag over dat soort dingen’. „Ik weet daar echt niks van. Ik kan niet eens een kip slachten, man. IS bemoeit zich trouwens ook niet met jullie wetten. Onthoofden valt nogal mee in vergelijking met de elektrische stoel.”

  Geweldig
  Rond 2011 hangt ’Maru-One’, zoals hij zich dan noemt, met vrienden rond op straat en in snackbars. Hij rapt over meisjes. Dan raakt hij in de Al-Fath-moskee in Arnhem in de ban van het geloof en gaat het snel. Zijn nummers gaan nu over de islam. Vrienden van hem zijn dan al vertrokken naar Syrië, ze sturen foto’s om te laten zien hoe geweldig het kalifaat is. De Arnhemmers willen de Syrische bevolking helpen. In november 2013 neemt Marouane stiekem het vliegtuig naar Turkije en steekt daar de grens over.

  Marouane wil best terug naar Nederland maar kan niet ontsnappen, meldde justitie tijdens een eerdere zitting in maart. IS treedt hard op tegen verraders. De rechter bepaalde dat het proces tegen hem en negen andere IS-strijders gevoerd mag worden, ondanks dat de verdachten er zelf niet bij zijn. Wel moesten zij, zo werd in maart bepaald, langer de tijd krijgen om terug te keren. Maar volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie hebben nul van de tien terreurverdachten afgelopen maanden van die uitnodiging gebruikgemaakt.

  „Het recht om bij mijn eigen proces te zijn wordt mij ontnomen”, klaagt Marouane in Syrië. „Ik heb niet eens een advocaat. Op een dag als de tijd rijp is zal ik terugkeren naar de geliefde straten van Arnhem. Ik zal deelnemen aan het proces. De kans op vrijspraak is groot. Omdat ik een soldaat ben tegen de onderdrukkers, geen terrorist. Nederland kan mij voor niets berechten. Dat ik bij IS ben is duidelijk. Maar hebben ze bewijs dat ik meevecht? Nee.”

  Justitie bezit in elk geval foto’s van de Arnhemmer met een kalasjnikov en een Facebook-gesprek waarin over onthoofdingen wordt gesproken. Voor justitie geldt de zaak van Marouane als een van de zwaardere.

  „Om deelname aan een terroristische organisatie te bewijzen, hoeft het OM alleen maar hard te krijgen dat hij aan de kant van IS heeft gestaan”, zegt terrorisme-expert Jelle van Buuren van de Universiteit Leiden. „Ergens poseren met een geweer en een zwarte vlag is genoeg en verhalen dat je alleen zielige katjes hebt geholpen, daar heeft de rechter zijn buik vol van.”

  Wilders
  Nederlanders zijn geneigd om vergoelijkend over polderjihadisten te praten, merkt de Leidse hoogleraar terrorisme Edwin Bakker. Hij ergert zich daaraan en gebruikt daarom in zijn boek over Nederlandse strijders een aantal schokkende foto’s om te laten zien wat ’onze jongens’ daar uitspoken. Poseren bij executies bijvoorbeeld, of die zelf uitvoeren.

  „Er is een grote wens om hen te zien als zielig”, zegt Bakker. „Dat wegkijken voor die oorlogsmisdaden, daar kan ik echt niet tegen. En ook niet tegen verzuchtingen dat ze dit doen omdat ze hier geen stageplekken krijgen of omdat Geert Wilders zo naar doet tegen moslims.”

  Marouane B. heeft in elk geval niet veel medelijden met ons. Als een terrorist zou toeslaan in Nederland, dan zou hij niet verdrietig zijn, laat hij weten. „Ik zou aan de zijlijn toekijken, zoals een kat zonder emoties.”

  Klap
  Ons land is niet veilig, waarschuwt hij. „Nederland is waar ik ben opgegroeid, allemaal leuk, maar jullie doen het zelf, jullie bestrijden IS en dan kan je een klap terugverwachten. Zo gaat dat in oorlog. Denk je dat je van de aanslagen af bent als je IS uitroeit? Echt niet. We moeten een contract afsluiten, dat deed de profeet ook. Laten jullie ons met rust, dan wij jullie.”

  Marouane geeft toe dat hij verstand heeft van wapens, ’zoals iedereen in oorlogsgebied’. Maar zelf zou hij geen aanslag plegen. „Dan is mijn moeder de dupe. Of ik eet mijn hele leven broodjes kaas in de cel. Ik hou van muziek maken, ik heb een miljoen views gehad op YouTube, dat wil ik niet verliezen. Als ik terugkom en ooit uit de bak kom, ga ik doorknallen als rapper.”

  Hij is bezig met nog meer projecten. Zo is hij bezig met het maken van een documentaire uit IS-gebied. „Ik heb nog beelden nodig uit Nederland van Schiphol en de treinen”, zegt hij zonder uit te leggen wat hij daarmee bedoelt. „Dan heb ik echt iets zieks waar ik straks een beetje geld mee kan verdienen.”

  1. Kodi

   Nederland heeft hem in de steek gelaten? Hij wilde toch zelf naar Syrië als soldaat voor IS? Hij heeft toch zelf met volle overgave aan de Islam meegedaan met onthoofdingen e.d.?

   Rapper Marouane B. wil weg uit Syrië
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/28533669/__Rapper_wil_weg_uit_Syrie__.html

   1 uur geleden Olof van Joolen en Silvan Schoonhoven

   AMSTERDAM – De Arnhemse jihadist Marouane B. zegt dat Nederland hem in de steek heeft gelaten en dat hij nu zelf het strijdgebied ontvlucht via een mensensmokkelaar. „Ik heb er met mijn volle verstand voor gekozen om een soldaat te worden in Syrië”, zegt de rapper uit Arnhem.

   Voor het geval hij zijn vlucht niet overleeft, heeft hij alvast een ’open brief aan de rechter’ opgesteld. „Mocht ik overleden zijn, besef dan dat ik glimlachend sterf, want een glimlach om een nederlaag is een eindoverwinning.”

 17. Derwijlen

  Maar Wilders is toch altijd WOEDEND?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.