Geert Wilders over nieuwe documenten: 'explosief' - Toenmalig minister Ivo Opstelten greep hoogstpersoonlijk in bij Wilders-proces

Geen categoriedec 06 2019, 18:00
RTL Nieuws heeft (nog) vertrouwelijke documenten van het Openbaar Ministerie ingezien, die ze hebben ingebracht in het hoger beroep in de strafzaak tegen Wilders. Daaruit zou blijken dat toenmalig minister Ivo Opstelten zich hoogstpersoonlijk bemoeide met de persberichten van het OM. Opstelten was dus zelfs bezig met de communicatie over het proces! Geert Wilders is wederom, en geef hem eens ongelijk, not amused!
De nieuwe bewijsstukken laten interne e-mails zien over persberichten van het OM. In oktober 2014 wilden ze namelijk al bekendmaken dat Wilders zou gaan worden vervolgd voor zijn 'minder-Marokkanen'-uitspraak. Maar in hetzelfde bericht wilden zij óók aangeven dat PvdA-leiders Diederik Samsom en Hans Spekman níét zouden worden vervolgd voor hun uitspraken rond 2011. U weet wel, Samsom die zei dat 'Marokkanen een etnisch monopolie op dit soort overlast' zouden hebben en Spekman met z'n pedagogische advies:

"En van celstraf krijgen ze alleen maar meer status in hun groep. Je moet ze zien te raken dat ze hun status juist verliezen. De Marokkanen die niet willen deugen, moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen.''

Opstelten zag het dus niet zo zitten dat er één bericht de deur uit zou gaan waar doodleuk wordt verteld 'Wilders wel, die andere twee niet'. Maar ook zaaksofficier van justitie Wouter Bos (nee niet die PvdA'er) blijkt zich actief met dit persbericht te hebben bemoeid, terwijl het OM dat altijd heeft ontkend. Maar goed, er zijn ook aanwijzingen dat het OM mails en bestanden heeft laten verwijderen en op allerlei manieren de boel probeert te traineren, dus die zijn de geloofwaardigheid inmiddels wel een beetje kwijt.
Wilders lijkt meer en meer in zijn gelijk te komen te staan en zowel het OM als de topambtenaren (en eigenlijk ook de VVD) krijgen het steeds heter onder hun voeten. Wat moet dat fijn zijn voor die man!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten