TCE 20210429 Tweede Kamer167

Geert Wilders schrikt zich rot nadat bedreiger teruggestuurd wordt vanwege psychische klachten: 'Wat een land!'

Geen categoriejul 29 2021, 13:30
PVV-leider Geert Wilders is verbaasd. En dat is niet eens zo gek. Want de persoon die hem een dreigbrief met injectienaald stuurde is door de politie naar huis gestuurd. Hij/hij/xer lijdt namelijk aan "psychische klachten" dus tja. "Wat een land," schrijft Wilders terecht op Twitter.
Op 22 juli postte Geert Wilders een foto op Twitter. Een schokkende foto. Want iemand had hem een brief gestuurd met injectienaald en een eis om geld te betalen. Nou is de PVV-leider heel wat gewend, maar dit gaat zelfs heel ver voor hém.
En dus nam hij contact op met het OM. Die lieten hem weten dat dit mogelijk "een strafbare dreiging met zware mishandeling en poging tot afpersing" was. Hij ging dus aangifte doen.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1418081957221654528
Na de aangifte werd er inderdaad een verdachte aangehouden. Heel goed, zou je denken. Want zo iemand moet natuurlijk van de straat gehaald worden. Het kan en mag niet zo zijn dat hij Wildes of anderen bedreigt en ermee wegkomt - in welke situatie hij zich ook bevindt.
Maar daar denken de politie en het OM heel anders over. Want, laat Wilders vandaag weten op zijn favoriete sociale medium, de verdachte is weer vrij. Ze hebben hem laten gaan vanwege "psychische omstandigheden."
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1420629599512403975
"Ongelooflijk. Wat een land," merkt Wilders terecht op.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wat dit des te erger maakt is dat we maar al te vaak horen dat burgers die een gewelddadige aanslag plegen "psychische klachten" hadden waar de autoriteiten en de instanties van op de hoogte waren. Dat deze persoon een psychisch probleem heeft is dus niet reden om hem te laten gaan, maar juist om hem nog beter in de gaten te houden én om in actie te komen om ervoor te zorgen dat hij dit soort dreigementen (want dat zijn het natuurlijk) niet in daden kan omzetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten