Geert Wilders spreekt met Amerikaanse pers: "alles gaat veranderen in Europa, net als in de VS!"

Geen categoriedec 22 2016, 19:03
Volgens de PVV-leider is er in heel Europa een grote omwenteling gaande.
De terreuraanslag in Berlijn heeft niet alleen Europa geschokt, maar trekt ook de aandacht van de Amerikaanse media. Niet alleen de aanslagen zelf, maar ook de opkomst van anti-islam-politici zoals Geert Wilders wordt met belangstelling gevolgd door Amerikanen, zeker na de overwinning van Donald Trump. Omdat Geert Wilders als één van de eersten aandacht vroeg voor het gevaar van radicaal-islamitisch terrorisme, is hij inmiddels behoorlijk bekend in de VS. ABC News, één van de grootste nieuwszenders, interviewde hem over de aanslag in Berlijn en zijn toekomstbeeld voor Europa.

"Ik denk dat wat we nu zien in Europa met al die aanslagen als gevolg van asielzoekers en cultuurrelativisme, het niet zeggen wie we zijn en waar we voor staan, dat gaat allemaal veranderen in Europa zoals dat ook in de VS is gebeurd."

Op de vraag van de interviewer wat Wilders' volgende stap is, heeft de PVV-leider een glashelder antwoord:

"Ik geloof, en ik hoop, dat de volgende stap is dat in Europa net als in de VS partijen zoals de mijne de verkiezingen gaan winnen, of het in ieder geval heel goed gaan doen. Het is een democratische patriottische revolutie. Dat zijn geen grote woorden, het gebeurt al. In Frankrijk zie je Marine Le Pen, in Duitsland groeit de steun voor Alternative für Deutschland."

De PVV-leider noemt ook de Brexit en het Oekraïnereferendum als voorbeelden van de omwenteling die gaande is in Europa. Overal zetten mensen zich af tegen de elite en steunen ze populistische partijen die een radicaal ander beleid voorstaan. "Mensen willen een sterke overheid die zich inzet voor de hun veiligheid en de veiligheid van hun kinderen," meent Wilders. In Amerika uitte zich dat door de onverwachte overwinning van Donald Trump en in Nederland staat de PVV al maanden torenhoog in de peilingen. De Amerikaanse journalist vraagt Wilders vervolgens wat hij ervan vindt dat sommigen hem de "Nederlandse Donald Trump" noemen, maar daar is Wilders het niet mee eens:

"Ik ben de Nederlandse Geert Wilders, ik ben geen Donald Trump. Maar de overeenkomst tussen onze bewegingen is dat de kiezers ontevreden zijn met hun regering. Mensen vrezen voor het behoud van hun cultuur."

Je kunt van Wilders zeggen wat je wil, maar hij heeft uitstekend door wat er in Europa en de wereld gaande is. De bevolking is overal helemaal klaar met de zittende elite, en is van plan om die elite keihard af te straffen. De kans is dus heel groot dat we over een aantal jaar een totaal ander Europa zien dan vandaag de dag.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/811986041112510465
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten