Gelukkig: geen maximumsnelheid op fietspaden in Den Haag

Gelukkig: geen maximumsnelheid op fietspaden in Den Haag

Politici bedenken altijd weer nieuwe regeltjes om de burger te pesten.

Hier word ik zo ongelofelijk moe van. Als niemand protesteert, komen politici steeds weer met de meest bizarre regeltjes op de proppen. Het CDA in mijn stad, Den Haag, wil een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur voor fietsers. Ja, dat leest u goed. Een maximumsnelheid voor fietsers.

Fietsers die harder dan 25 kilometer per uur zouden willen fietsen - en dat is zo'n beetje iedereen die een beetje doorfietst met een gezond lichaam - zouden dan net als bromfietsers op de weg moeten rijden, voor, achter en naast de auto's die er met minstens 50 kilometer per uur rijden. Godzijdank wordt het domme en gevaarlijke CDA-plannetje niet uitgevoerd door het Haagse college:

(...) het college ziet praktische bezwaren tegen het handhaven van een maximumsnelheid. ‘Fietsers hebben geen (betrouwbare) snelheidsmeters en zijn zich daardoor niet bewust van hun snelheidsovertredingen', schrijft het college aan de gemeenteraad.

Ik begrijp niet wat het CDA dacht toen ze met het voorstel kwamen. Zouden ze op elk fietspad een politie-agent willen neerzetten met een lasergun om de snelheid van de fietsers te meten, zodat iedereen die een paar kilometer per uur te hard rijdt een boete krijgt thuisgestuurd? Of zouden er flitspalen moeten komen te staan op ieder fietspad in Den Haag? De domheid van het voorstel is stuitend.

Ik stel voor dat we domme voorstellen van naïeve politici voortaan extra belasten. Dat levert ongetwijfeld een heleboel geld op voor de schatkist.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties