Gelukkig: Jeanine Hennis wordt definitief geen minister in Rutte-III en gaat in de Kamer zitten

Gelukkig: Jeanine Hennis wordt definitief geen minister in Rutte-III en gaat in de Kamer zitten

Niet dat we dat al dachten, maar toch waren veel mensen bang dat het zou gaan gebeuren: Hennis terug als minister. Vandaag heeft ze aangegeven niet deel te willen nemen als minister in de regering en dat ze keurig terug de Kamer in gaat als volksvertegenwoordiger.

?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fnos.nl%2Fartikel%2F2197978-hennis-niet-in-nieuw-kabinet-keert-terug-in-kamer.html

Ze heeft het na haar aftreden als Minister van Defensie waarschijnlijk erg zwaar en heeft hopelijk goed nagedacht over de gevolgen voor een keuze als Minister in Kabinet-Rutte III. Heel veel mensen zouden het ook bizar vinden als zij weer zou willen aantreden als minister, want ze zou gepeild zijn als Minister van Buitenlandse Zaken. Ze heeft veel met Defensie en Buitenlandse Zaken, dus het had één van de twee moeten zijn.

Gelukkig zijn politici niet helemaal van de realiteit afgezonderd en gaat ze nu rustig zitten in de Tweede Kamer. Zelf zou ik ook uit de Tweede Kamer zijn gestapt en mijn functie als volksvertegenwoordiger neergelegd. Na de recente gebeurtenissen wordt je niet alleen afgestraft als bestuurder, maar natuurlijk ook als politicus. Ze heeft de kiesdrempel gehaald, maar dat was natuurlijk nog voordat alles bekend werd.

Net als Fred Teeven die na het aftreden als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie ook plaatsnam in de Tweede Kamer. Daar waren ook heel veel mensen het niet mee eens en het kon ook in politiek opzicht niet goed verantwoord worden. Dat is in dit geval hetzelfde met de situatie omtrent Jeanine Hennis. Enfin, we zullen het zien wat voor rol ze krijgt binnen de VVD, maar een actieve rol zou een verkeerd signaal zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties