Gemeente Apeldoorn heeft lak aan burger: plaatst 3 meter hoge woon-unit voor vluchtelingen in tuin, bezwaar aantekenen kan niet

Geen categoriejul 28 2019, 16:00
Familie De Haas uit Apeldoorn is het haasje geworden. Bij de buren is een woon-unit van 3.10 meter hoog in de tuin geplaatst, pal tegen de erfgrens. Er komen namelijk vluchtelingen wonen. Bezwaar aantekenen en protesteren heeft geen zin. Lekker dan!
Een gezin uit Eritrea met zes kinderen zou ineens naast familie De Haas komen wonen. Een korte tijd later kijkt er bij hun een man met bouwtekeningen over de schutting. De familie werd even geïnformeerd dat er een woonunit zou worden geplaatst. De gemeente zei verder niets en vorige week werd er ineens een woonunit geplaatst. Takelwagens tilden het bouwwerk over de daken heen, ploften hem neer in de tuin en richtten wat schade aan bij de schutting.
Nu heeft iedereen wel eens De Rijdende Rechter gezien, dus weet zo'n beetje iedereen dat er wel eens burenruzies ontstaan vanwege schuttingen die hoger dan twee meter zijn, of een boom die over de erfgrens groeit. Nu staat er dus een joekel van een bouwwerk die een meter boven die schutting uitkomt en meters lang is. Dit ding zou een mooie aflevering kunnen opleveren toch? Verkeerd gedacht!
De woonunit is namelijk 'vanwege medische omstandigheden' geplaatst en dit is nooit eerder zo gebeurd. Omdat het hier dus om een 'zorgunit' gaat, die 'niet structureel' is, mag de gemeente dit kennelijk gewoon doen. Protest en bezwaar hebben geen zin!
Ik ben dan toch wel heel benieuwd bij wat voor medische omstandigheden je tijdelijk zo'n bouwwerk in je tuin nodig hebt? Gemeente Apeldoorn zegt zelf dat dit nooit eerder gedaan is, dus wat voor exotische medische conditie heeft dat gezin uit Eritrea wel niet? Het heeft meer weg van een gemeente die zocht naar loopholes om zo'n ding erdoor te kunnen drukken zonder weerstand. Belachelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten