Geniepige CDA en VVD steunen stiekem Europese belastingen, een Europees leger, en een hogere EU-begroting

Geniepige CDA en VVD steunen stiekem Europese belastingen, een Europees leger, en een hogere EU-begroting

Hoewel deze partijen zich in Nederland zelf voordoen als relatief eurosceptisch blijken ze er in het Europees Parlement heel andere denkbeelden op na te houden. De CDA en VVD zijn daar namelijk akkoord gegaan met plannen om Brussel groter en machtiger dan ooit te maken. Geen Haagse CDA- of VVD-haan die ernaar kraait.

Vergis je niet: dit is hoe de VVD en het CDA al jarenlang in Europa rollen. In Nederland doen ze zich voor als relatief eurosceptisch, maar in het Europees Parlement gaan ze akkoord met elk plan om Brussel groter en machtiger te maken. 'Meer, meer, meer Europa' is daar het devies van de christendemocraten én de nepliberalen.

Zoals Gert Jan Segers en Peter van Dalen uitleggen in het Reformatorisch Dagblad is de VVD in het Europees Parlement aangesloten bij de eurofiele ALDE-fractie en het CDA bij de eurofielen van de EVP. Deze fracties sloten afgelopen week een akkoord met elkaar waarin ze beloven voor een federaal Europa te gaan strijden. Met andere woorden: voor een Verenigde Staten van Europa. Segers en Van Dalen schrijven:

In de op schrift vastgelegde overeenkomst noemen beide fracties als startpunt drie rapporten waar het Europees Parlement volgende maand over stemt. Concreet staat er in deze plannen de oproep voor Europese belastingen, een fors hogere Europese begroting en meer mogelijkheden voor de EU om schulden aan te gaan. En het akkoord van deze Europese fracties gaat verder: men wil een Europees leger en een zogenaamd „Europees mechanisme voor het bewaken van de fundamentele rechten”.

Kortom, het akkoord is de natte droom van elke megalomane eurofiel die er maar rondloopt in Brussel.

Ondanks hun zelfverklaarde kritische houding ten opzichte van de EU hebben het CDA en de VVD zich niet uitgesproken tegen de overeenkomst tussen de beide Europese fracties.

Schokkend he? Je zou bijna denken dat hun eurokritiek eerst en vooral een theatervoorstelling voor de Nederlandse kiezer is...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer