snapshot 6

Georganiseerde chaos: kabinet verzint voor iedere versoepeling een geheel nieuw criterium

Geen categorieapr 20 2021, 16:00
Het demissionaire kabinet is van plan om vanavond een hele reeks versoepelingen aan te gaan kondigen, elk met een eigen criterium. Controle op het mogelijke aantal contactmomenten lijkt de rode draad, maar het resultaat zal niets meer zijn dan een vorm van georganiseerde chaos. Dat blijkt uit meldingen van "ingewijden."
Het begon al met de aankondiging van het heropenen van de terrassen, met de vreemde restrictie dat ze om 18.00 uur zullen moeten sluiten. Inmiddels is bekend dat naast de terrassen ook de winkels onder voorwaarden (maximum aantal bezoekers en sluitingstijd naar 20.00 uur) open kunnen en dat de avondklok verdwijnt. Daar wordt mogelijk wel de regel aan toegevoegd dat er hooguit vijftig mensen op het terras mogen zitten, ongeacht de grootte van het terras.
Daarnaast mogen bij begrafenissen dadelijk 100 bezoekers komen, in plaats van de huidige limiet van 50. Voor de Fieldlab-evenementen geldt dat deze pas door mogen gaan als er minder dan 900 patiënten op de IC liggen, zo rapporteert de NOS.
Het is duidelijk dat hier paniekvoetbal wordt gespeeld. Want waarom mogen er wel 100 man op begrafenissen aanwezig zijn, en mogen fieldlabs doorgaan (waar men met tienduizenden op elkaar zit), maar mogen zelfs de grootste terrassen niet meer dan 50 gasten ontvangen? Dat slaat nergens op.
Je zou dan beter een richtlijn kunnen opstellen voor een maximum aantal personen per vierkante meter voor ál die versoepelingen. En als de gemeente dan ook een beetje meewerkt, dan kunnen sommige terrassen zelfs flink worden uitgebreid en verspreidt je de bevolking (met inachtneming van de maatregelen!) gecontroleerd. Zo voorkom je ook dat er nog meer horeca-ondernemers kapotgaan aan dit wanbeleid.
Maar nee. De illusie moet worden hooggehouden dat Hugo de Jonge en Mark Rutte een vorm van 'maatwerk' leveren. Uiteraard gebeurt dat niet, maar de schone schijn moet worden opgehouden. Het gevolg? Niemand die er nog wat van snapt. Waaronder in ieder geval - vermoedelijk - de premier en de vice-premier zélf, maar ook de rest van dit moegestreden land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten