Gepassioneerde man valt 'Romeinen' aan tijdens The Passion

Gepassioneerde man valt 'Romeinen' aan tijdens The Passion

Hij wilde Jezus redden.

In Brazilië kon één gelovige zich niet inhouden toen hij een Braziliaanse versie van The Passion bijwoonde. Toen hij zag dat de 'Romeinse soldaten' de 'Jezus' op het kruis wilden zetten besloot hij om in te grijpen. Hij pakte een motorhelm en viel 'de Romeinen' aan.

Kort daarvoor riep de man dat hij "Jezus niet zou laten sterven." Nou, dat meende hij dus.

Gelukkig voor de aanwezigen kon het passiespel wel worden afgemaakt. De verdediger Gods werd namelijk overmeersterd door andere acteurs. Niemand raakte gewond.

Oh, en de man was al vertrokken toen de politie arriveerde.

Een grappig verhaal, natuurlijk, maar meneer had toch wat beter op moeten letten bij Zondagschool. Als Jezus niet gekruisigd was, was hij immers ook niet gestorven voor de zonden van de mensheid. En als hij niet gestorven was, kon hij ook niet opstaan voor onze verlossing.

Kortom, hoewel het vreselijk is om in te beelden hoe zeer Jezus leed moeten we onthouden dat hij volgens de christelijke religie precies deed wat hij moest doen... en dat dit ook geldt voor de Romeinen die hem kruisigden, de joden die zijn dood eisten, en Judas die hem verraadde.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties