Vreselijk! Homoseksueel uit Dordrecht wordt in de val gelokt via dating-app Grindr en vervolgens aangevallen

Geen categorieapr 02 2018, 10:00
Hij werd mishandeld nadat hij een afspraakje maakte op de populaire dating-app voor homo's.
Een homoseksuele man is dit weekend in elkaar geslagen in Dordrecht. Hij had een afspraakje gemaakt via de populaire dating-app met, dacht hij, een andere man die geïnteresseerd was in hém. Dat bleek niet zo te zijn. Het was een valstrik.
En met valstrik bedoel ik ook echt een valstrik. Hij had de afspraak gemaakt op de Smitsweg. Toen hij daar aankwam werd hij ineens belaagd door 16 (zestien!!!!) mannen die uit de bosjes tevoorschijn kwamen. Het afspraakje was duidelijk opgezet met de idee om het slachtoffer eerst in de val te lokken en vervolgens kapot te slaan.
Lennart Lenskens, de organisator van Dordrecht Pride, brengt het verhaal naar buiten. Dat doet hij voor het slachtoffer. "We willen waarschuwen," zegt Lennart. "Grindr is een populaire app, een soort Tinder voor homo's. In dit geval werd er afgesproken op een parkeerplaats. De man was inderdaad degene die op de profielfoto stond. Dat klopte. Maar opeens riep hij: 'Jongens, dit is 'm!'"
Op dat moment rende een groep van zo'n zestien malloten op de man af. "Lang alle kanten vlogen ze op hem af," aldus Lennart, "en begonnen ze op hem in te slaan. Dat iemand zo bewust wordt uitgelokt: ongelofelijk. Het zijn Russische praktijken, homoklopjachten, maar dan in Dordrecht."
Het slachtoffer werd behandeld in het ziekenhuis. Daarna mocht hij weer naar huis.
Ongelooflijk genoeg was hij niet het enige recente slachtoffer. Zaterdag wed een andere man achtervolgd en bijna mishandeld op de Schenkeldijk. Ook hij had een afspraakje gemaakt via Grindr.
https://twitter.com/WouterKolff/status/980484251144589312
Lennarts advies voor homo's die de app gebruiken voor een date:

"Spreek af met iemand in een cafeetje in de stad. Vermijd plekken waar weinig mensen komen."

Waar gaat het heen met dit land dat dit soort 'veiligheidsmaatregelen' nodig zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten