Hilarisch AD geeft toe: Nederland moet extra gas kopen van Rusland

Geen categorieapr 02 2018, 12:00
Ah, opeens is Vladimir Poetin onze beste vriend?
Maandenlang heeft het kabinet actie gevoerd tegen Rusland. Het Kremlin zou verantwoordelijk zijn voor al het slechte in de wereld, inclusief referendumuitslagen die de politieke elite niet bevallen. Rusland zou fake news verspreiden. Moskou wil het Westen kapot maken. Verkiezingsuitslagen worden op oneerlijke wijze beïnvloed. Rusland wil heel de wereld, of tenminste heel Europa, veroveren. En het Midden-Oosten erbij.
Jawel, Rusland is werkelijk het meest kwaadaardige land ter wereld. En Vladimir Poetin is de persoonlijke representant van de duivel.
En dan lees je dit opeens in het AD:

Het meeste importgas komt nu nog uit het relatief dure Noorwegen, maar het goedkopere Russische gas is in opmars. Rusland heeft bovendien plannen voor een nieuwe pijplijn naar Noordwest-Europa, de Nord Stream 2, waardoor het nog meer gas onze kant op kan laten stromen. Nederland wil bovendien de 'gasrotonde' van Europa te worden. Al wordt die ambitie, sinds de relatie met president Poetin is bekoeld, minder van de daken geschreeuwd.

Hilarischer dan dit wordt het niet. Door de idiote beslissing van het kabinet om de gaswinning in Groningen helemaal terug te draaien naar het nulpunt worden we afhankelijker dan ooit van Rusland; het land dat keer op keer beledigd wordt door datzelfde kabinet.
Moeten we Ollongren, Rutte en Pechtold nu ook "agenten van het Kremlin" noemen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten