Getuige Nicky kreeg haatreacties na doen van verhaal over tramaanslag Utrecht

Geen categorieaug 12 2019, 13:24
De verschrikkelijke beelden van de tramaanslag in Utrecht staan bij ons allen natuurlijk nog op ons netvlies gebrand. Nicky van Grinsven was die dag getuige van de afschuwelijke aanslag. Zo'n grote en trieste gebeurtenis trekt natuurlijk veel media aan. De 21-jarige Nicky was op precies dezelfde dag te zien op het NOS-journaal en in Nieuwsuur, waar hij z'n verhaal deed. Via de Volkskrant en de Telegraaf.
Deze held besloot tijdens het horen van verschillende schoten om naar de desbetreffende tram te rennen om daar mensen te helpen. Moediger zijn ze niet te vinden. Bij het horen van de schoten had je namelijk ook makkelijk kunnen besluiten om de benen te nemen en weg te rennen van het gevaar. Hij deed dat dus niet. Volgens de Volkskrant sleepte hij samen met een andere moedige omstander, een vrouw achter een auto.
Zo'n traumatische ervaring heeft natuurlijk een flinke impact op je leven als je zoiets meemaakt. En alsof dat niet genoeg is, kreeg hij na het doen van zijn verhaal bij NOS en Nieuwsuur, nog eens haatreacties binnen op social media. En niet alleen hij, maar ook zijn familie kreeg de volle laag. Hieronder leest u één van de reacties die de Volkskrant heeft opgetekend:

"Ik hoop dat je kankermoeder neergeschoten wordt, dat jij neergeschoten wordt, dat je hele familie kanker krijgt."

Hij schijnt in zijn verhaal te hebben gezegd dat hij de schutter 'Allahu akbar' hoorde roepen. Dit was blijkbaar genoeg reden om hem te bestoken met haatreacties.
Hoe is het toch mogelijk om dit soort toespelingen te maken richting iemand die met gevaar voor eigen leven mensen redt van een aanslag? Ik word hier gewoon een beetje stil van. Verdrietig zelfs. Eigenlijk heb ik hier gewoon geen woorden voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten