Geweld tegen hulpverleners: brandweerman door kopstoot tijdens blussen in ziekenhuis beland

Geweld tegen hulpverleners: brandweerman door kopstoot tijdens blussen in ziekenhuis beland

Brandweerman met hond. Bron: Shutterstock, Inc.

Een brandweerman van het korps Gooi en Vechtstreek is bij het blussen van een grote brand aangevallen middels een kopstoot. Een omstander werd namelijk gewaarschuwd door de brandweerman dat hij niet op een veilige afstand stond. Reden genoeg om die brandweerman even op z'n plek te zetten...

Het is werkelijk waar met geen pen te beschrijven. Een brandweerman die gewoon z'n werk doet even een kopstoot geven, alleen omdat hij wil voorkomen dat er slachtoffers vallen. De brandweerman was namelijk een container aan het afladen en ja, wie denkt hij wel niet dat 'ie is om zomaar te gaan lopen zeuren over veilige afstanden? Hoppakee in het ziekenhuis ermee!

Dit is toch van een totaal andere orde als bij andere geweldsincidenten tegen hulpverleners? Ik snap bijvoorbeeld best dat er irrationeel gedrag plaatsvindt bij een ongeval waar de ambulance aan te pas moet komen. Ook snap ik knaapjes die met vuurwerk op agenten schieten wel. Het eerste voorbeeld is paniek, het tweede baldadigheid. Beide keur ik natuurlijk af maar de beweegredenen zijn duidelijk anders. En dat is wat mij bij dit geval met de brandweerman zo ergert.

Dat heeft niets met paniek of baldadigheid te maken maar is pure arrogantie en actief de autoriteit willen ondermijnen. Daar hebben ambulancepersoneel en agenten overduidelijk óók mee te maken, al is dat soms nog wat onduidelijk in de berichtgeving. Maar de brandweer rukt niet zomaar uit en eigenlijk maar voor één reden: brand. Hoe the fuck haal je het dan in je hoofd om op zo'n moment je probleem met gezag te moeten uitvechten? Blaas zo'n kneus maar direct met de hogedrukspuit omver! Opdonderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties