Geweld tegen politieagenten is opeens heel normaal

Geen categorieapr 05 2015, 18:00
Bijten en slaan.
Umh, moeten we dit tegenwoordig normaal vinden?
Een agent in Deventer heeft zonder aanleiding enkele vuistslagen op zijn hoofd gekregen van een 18-jarige woesteling. In Breda stond een bruut met terrasstoelen te smijten en probeerde daarna politieagenten te bijten. De politie kreeg 's nachts een melding over een vernielde ruit bij een woning aan de Pieter de Hooghstraat in die stad. Bij het huis trof de politie twee mannen aan, die mogelijk bij de vernieling betrokken waren.
Normaal gesproken knoopt de politie dan een gesprek aan met de 'verdachten,' wat nu ook gebeurde. In plaats van rustig antwoord te geven op de vragen van de agenten ging één van de twee opeens helemaal los. Hij sloeg keihard in op een agent, terwijl zijn maat de agenten tot op het bot beledigde. Er ontstond een worsteling die gelukkig gewonnen werd door de politie. Beide hooligans werden uiteindelijk meegenomen naar het bureau.
Niet best, maar vervolgens vond er elders in het land een vergelijkbare situatie plaats. In Breda werd een 33-jarige tokkie opgepakt die onder andere met een stoel naar de politie had gegooid en hen probeerde te bijten. De agenten hadden pepperspray nodig om hem in het gareel te krijgen.
Het is natuurlijk prima dat deze types zijn opgepakt, maar je krijgt toch de indruk dat dit symptomen zijn van een dieper cultureel en sociaal probleem. Onlangs berichtten wij al dat conducteurs het regelmatig moeten ontgelden, blijkbaar geldt dat dus ook voor politieagenten.
Het interessante daaraan? Beide zijn zogenaamde autoriteitsfiguren. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat er tegenwoordig hele horden mensen zijn die autoriteit - in welke vorm dan ook - niet meer boven zich dulden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten