Glenn Beck: "Mitt Romney doet niet mee om Jeb Bush te helpen"

Geen categoriejan 31 2015, 18:00
De twee hebben een ontmoeting met elkaar gehad.
Zoals ik gisteren al schreef zijn er veel Republikeinen die geloven dat Mitt Romneys beslissing om niet mee te doen aan de presidentsverkiezingen in het voordeel is van Jeb Bush - of Bush III, zoals hij onderhand ook al bekend staat. Ik ben het daar niet helemaal mee eens - ironisch genoeg denk ik dat conservatieven zoals Scott Walker en Ted Cruz er juist van profiteren, puur en alleen omdat ze meer zendtijd en dus meer aandacht kunnen krijgen - maar het is zeer wel mogelijk dat Mitt en Bush zoiets voor ogen staat.
De libertarische/conservatieve ondernemer, radio-presentator én tv-presentator Glenn Beck is ervan overtuigd dat dit inderdaad zo is:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/01/www.video_.theblaze.mp4"][/video]
Enkele weken geleden vergaderden Bush en Romney met elkaar. Hele volksmassa's vragen zich af wat de twee toen besproken hebben. Beck denkt het antwoord te weten:
"Now we know what that meeting with Jeb Bush was all about. That meeting with Jeb Bush was, look, we’re going to kill each other. We’re going to kill each other. We’re going to spend all of our money campaigning against each other and then somebody like Ted Cruz is going to sneak in."
Hij gaat verder:
"It bothers me a great deal that Jeb Bush clearly went and talked to Mitt Romney. If Jeb Bush wins, there will be a position, you know, vice president Mitt Romney, or treasury secretary Mitt Romney or whatever. There will be a position in the Jeb Bush cabinet for Mitt Romney."
Met andere woorden, de twee hebben volgens Beck (en andere commentatoren, trouwens) een deal met elkaar gesloten. Romney doet niet mee en wordt daar later rijkelijk voor beloond.
Dat zou zeker kunnen - en in de politiek worden dit soort deals inderdaad gesloten, net zoals in het bedrijfsleven, overigens - maar er zijn twee problemen met deze theorie:
1. Romney heeft een hekel aan Bush. De twee liggen elkaar totaal niet.
2. Romney leek Bush gisteren aan te pakken toen hij liet weten dat hij niet meedeed. Zoals ik gisteren schreef:
Het is in ieder geval goed om te zien dat hij in zijn verklaring duidelijk maakt dat hij wil dat een conservatief het wint (ik ken werkelijk niemand die Jeb Bush conservatief noemt) én dat diegene nog maar “net” moet zijn begonnen (“one who is just getting started“), wat alweer bepaald geen steunverklaring is voor Bush.
Mijn vraag is dan ook: is er een deal gesloten of heeft Bush Romney met een aantal vervelende feiten geconfronteerd, bijvoorbeeld met alle donors die Mitt in het verleden steunde maar nu voor hem gaan, of hoge medewerkers die al naar zijn campagne zijn overgestapt? Dat laatste zou ik zeker niet uitsluiten.
Vooralsnog is dit natuurlijk alleen maar speculatie, maar we kunnen alle drie de theorieën niet uitsluiten. Romney kan een enorme hekel hebben aan Bush en juist uit de ring zijn gestapt om anderen zoals Ted Cruz en Scott Walker een kans te geven, maar hij kan ook voortijdig hebben opgegeven omdat Jeb Bush hem een mooie positie heeft beloofd óf hem vastgezet heeft in een hoek waaruit hij niet meer kon ontsnappen (wat lastig opereren als een groot deel van je medewerkers voor een concurrent gaan werken).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten