Sylvana-psychiater Glenn Helberg alle schaamte voorbij: 'Moord Anne Faber kwam door seksisme en mannelijkheid'

Geen categoriejun 13 2018, 15:00
Glenn Helberg, de psychiater en voormalig lijstduwer van Artikel 1 (nu BIJ1), smeert even een dikke laag social justice over de moord op Anne Faber. Zou allemaal komen door seksisme en mannelijkheid! Hij spreekt van 'femicide' en een glijdende schaal...
[embed]https://twitter.com/superjan/status/1006576272410120192[/embed]
Dit is natuurlijk waardeloze filosofie en pseudo-wetenschap wat deze man beweert, luistert u zelf maar: 'De moord op vrouwen zou al beginnen bij grapjes maken over vrouwen en ze als object te gaan zien. Wanneer ze menselijk worden, zoals Anne Faber volgens hem werd toen ze begon tegen te stribbelen vlak voor haar dood, sloeg een type als Michael P. door omdat ze voor hem weer een object moest worden.' Volgens mij snoept Helberg iets te veel van z'n eigen recepten als ik dit zo hoor.
Precies dit soort doorgeschoten gelijkheidsdenken is wat de mensen tegenwoordig zo stoort. De moord op Anne Faber is niet meer 'gewoon' een tragedie, eentje die voorkomen had kunnen worden en een probleem rondom dergelijke instellingen aan de kaak stelt, maar door Helberg ineens in het domein van de SJW-ideologie (Social Justice Warrior) getrokken. Dit soort pseudo-wetenschappelijke kwakzalverij hitst alleen maar mensen tegen elkaar op en als het erg genoeg wordt, is dat óók weer een teken van ongelijkheid voor [kies maar een 'benadeelde' groep].
Wordt je dochter gepest? 'Stap 1 van 'femicide'. Krijgt Jamal de baan niet? 'Institutioneel racisme'. Kleding niet in jouw maat verkrijgbaar? 'Fat-shaming'. Allemaal hartstikke debiel en natuurlijk hartstikke grappig om mensen die dit geloven belachelijk te maken maar nu is er toch een grens in zicht. De moord op een meid voor je ideologie willen gebruiken, wat een trieste zaak.
Ga je schamen Helberg. Met je plek op de kieslijst van Sylvana's BIJ1.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten