Goed zo! Spanje, Frankrijk en Zweden erkennen oppositieleider Guaido als interim-president van Venezuela

Geen categoriefeb 04 2019, 14:00
Dictator Nicolas Maduro heeft geen nieuwe verkiezingen uitgeschreven.
Eindelijk zijn er een paar Europese landen die het juiste doen:
https://twitter.com/Teletekst/status/1092359087017418752
Spanje, Frankrijk en Zweden hebben zojuist de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido erkend als interim-president van zijn land. De landen deden dit nadat het Europese ultimatum aan dictator Nicolas Maduro verstreken was. Hij had een paar dagen de tijd gekregen om nieuwe verkiezingen uit te schrijven, maar had daar duidelijk geen trek in. Daarom is Guaido wat deze drie landen betreft nu de officiële leider van Venezuela.
Nederland en Duitsland zullen hetzelfde doen. Ook zij erkennen Guaido dan als leider, terwijl Maduro gezien wordt als een illegale neppresident. Heel goed. Dat is namelijk ook wat hij is.
Toch is er iets van een probleem. Er is namelijk geen "Europese eensgezindheid" over Maduro. Je zou denken dat een socialistische dictator die zijn volk bewust in armoede stort en de wet én het democratische proces systematisch ondermijnt automatisch gezien wordt als 'illegaal' door Europese leiders, maar blijkbaar is dat niet zo. Misschien dat er een paar gekkies zijn die in eigen land hetzelfde zouden willen doen als ze daartoe in staat waren.
Maar dat zal toch niet? Europese socialisten zijn immers 'democratisch' tegenwoordig. Zij zouden er toch geen moment aan denken om hun eigen volk op zo'n brute manier te onderdrukken?
Juist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten