Google-medewerker: Google is links en er heerst een politiek correcte angstcultuur

Geen categorieaug 07 2017, 9:00
Nederland is weer in rep en roer over 'seksisme' en 'discriminatie'. Bij Google is er een interne memo gelekt waarin een medewerker uitlegt dat de cultuur binnen Google verstikkend is en het gaat ten koste van de waarheid en echte discussie. ''We moeten stoppen te redeneren met de aanname dat de kloof tussen mannen en vrouwen duidt op seksisme.''
De loonkloof tussen mannen en vrouwen bestaat nagenoeg niet, dit heeft het blad 'the Economist' recent in een internationaal onderzoek al weer eens bewezen. De verschillen tussen mannen en vrouwen en het loon ligt in het gewerkt aantal uren, het verschil in parttime en fulltime, en de functies die ze bekleden. Die nuance wordt in het debat vaak niet gebruikt, waardoor politiek gezeik over een 'loonkloof' pure retoriek is. Alles gelijkgesteld is de loonkloof nagenoeg nul.
Dit is ook waar de man op doelde: het gaat niet meer om waarheidsvinding, maar een politiek correcte cultuur waarin dingen gezegd moeten worden en andere dingen niet gezegd mogen worden. De NOS framed het dan weer op zo een manier, waardoor Google 'in verlegenheid' wordt gebracht door de memo. Terwijl de memo an sich heel redelijk is. Zo bevestigt de NOS de politieke correctheid.
Het 'gewraakte onderdeel' van de memo gaat over de kwaliteiten en verschillen tussen mannen en vrouwen die de medewerker ziet op de werkvloer. Dat is natuurlijk gelijk seksisme blijkbaar. Terwijl het een redelijk gegeven is, wat hij vertelt op basis wat hij onder andere ziet en universeel is tussen culturen. Leest u het zelf maar (let op het is in het engels):
Gelukkig kreeg de man ook veel bijval met betrekking tot het onderwerp van zijn memo. Daar gaat het uiteindelijk om. De angstcultuur doorbreken, zodat bepaalde dogma's en taboes niet meer gelden. Alleen op die manier kan je een goed en inhoudelijk gesprek aangaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten