Goudse PvdA-graaier Khalid Tatou laat zich gewoon doorbetalen in de gevangenis

Geen categoriedec 09 2017, 10:00
Al maandenlang zit het Goudse raadslid Khalid Tatou in de cel, maar hij weigert zijn raadszetel op te geven. Dientengevolge krijgt hij ook gewoon nog de maandelijkse vergoeding op zijn rekening gestort - zonder dat hij daar werk voor verricht.
Khalid Tatou was ooit een gevierde basisschooldirecteur en PvdA-raadslid uit Gouda, maar het gaat de lokale politicus al enkele maanden niet meer voor de wind. Bekend werd dat de man verdacht werd van ontucht met kinderen en dus zit Tatou nu al enkele maanden in de bak. Zijn partij schorste hem ook subiet als lid.
Desondanks blijft Tatou gewoon gemeenteraadslid. Hij krijgt voor dat werk (wat hij niet verricht, want meneer zit in de nor) ook gewoon nog iedere maand het aardige bedrag van €1450 op zijn rekening gestort. Dat hij nu een bajesklant is, doet daar niks aan af:

"Khalid T., die voor de PvdA in de gemeenteraad in Gouda zat, weigert zijn zetel op te geven, ondanks het feit dat hij al maandenlang in de cel zit op verdenking van ontucht met een dertienjarig meisje. Ook krijgt hij nog steeds betaald.

Dat meldt de gemeente Gouda. Hoewel T. door zijn voorarrest geen raadsvergaderingen bijwoont, ontvangt hij een maandelijkse vergoeding van 1460 euro.

Zolang T. niet wordt veroordeeld, kan hij zijn zetel behouden. „Tot op heden is er geen bericht ontvangen van betreffend raadslid”, aldus een woordvoerder van de gemeente. „Dat betekent volgens de Kieswet dat hij nog raadslid is.”"

Eén voordeel: het subsidiecircus van Tatou lijkt binnenkort van rechtswege te beëindigen. Ja, als Tatou zijn zetel niet opgeeft krijgt hij de aankomende drie maanden nog gewoon anderhalf duizend euro op zijn rekening gestort, maar na de Gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande maart is het toch echt gedaan met de zelfverrijking op kosten van de Nederlandse belastingbetaler.
Desondanks heeft de ex-PvdA'er dan wel duizenden euro's aan vergoedingen bij elkaar gegraaid. Iets dat misschien niet zo erg is als het aanranden van meisjes van 13 jaar, maar voor een volksvergenwoordiger natuurlijk minstens zo'n doodzonde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten