Grappen en grollen met EU-voorzitter Jean-Claude Juncker: "mij vervangen is niet makkelijk"

Geen categoriejun 22 2019, 18:00
De huidige voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, kreeg de lachers op zijn hand tijdens een gesprek over de zoektocht naar een nieuwe voorzitter van de Commissie. Juncker was tevreden met het resultaat tot nu toe: er is géén meerderheid voor één van de kandidaten. Volgens Juncker 'is het niet makkelijk hem te vervangen'.
De reguliere media omschrijven het optreden als 'grappig', maar als we kijken naar hoe Juncker zich opstelt zou er meer sprake zijn van pedant gedrag, maar ja het is tegelijkertijd ook grappig ware het niet dat we de Juncker-commissie niet veel moois kunnen toeschuiven.
En Juncker? Hij probeert voortdurend de aandacht op zichzelf te vestigen. Dat het voortdurend is in de bovenstaande video maakt het opmerkelijk. Vooral dat ene moment waarbij hij tegen journalist zegt dat hij had gehoopt dat de vraag voor hem bedoeld was. Toen de journalist besloot om niet Juncker, maar Donald Tusk te bevragen haakte Juncker in om te eindigen met de smeekbede 'verzin iets voor mij'.
Zoals op de beelden is te zien blijkt duidelijk uit de interactie dat hij Juncker een hoge pet van zichzelf op heeft. Vaker wel refereert hij in het gesprek naar zichzelf zoals 'ik ben niet eenvoudig te vervangen', 'vraag de voorzitter van het parlement, niet mij', 'ja, maar dat wist ik niet', 'wij zijn de vicevoorzitters', 'ik voel mij niet als [...]' en:

"ik geef je het woord en je stelt Donald een vraag, bedenk iets voor mij"

Juncker zegt dus erg vaak 'ik'. Jean-Claude Juncker. wellicht wil hij gewoon opnieuw voorzitter worden?
Dat de Europese Raad en andere organen nog niet een nieuwe voorzitter hebben gevonden vindt hij zelfs grappig:

"het amuseert mij te zien dat het niet eenvoudig is mij te vervangen"

Oké, grappig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten