Video: Robert Jensen over Merkel-incident: "kan eigenlijk geen uitdroging zijn"

Geen categoriejun 22 2019, 17:00
Afgelopen week kwam bondskanselier Angela Merkel in het nieuws terwijl ze hevig trillend in Berlijn een staatsbezoek bezocht. Volgens Merkel werd het incident veroorzaakt door "uitdroging" en voelde ze zich na een aantal glazen water weer beter. Echter stelt Robert Jensen dat er geen sprake kan zijn van uitdroging gezien de medische conditie die daaraan vooraf gaat.
Jensen over het Merkel-incident:

"Dit is natuurlijk een treurig en eng fragment. Je ziet iemand die lichamelijk in de stress is. Er is echt iets mis met deze vrouw. Maar, daar kom 'ie. Er moet natuurlijk een reactie komen van haar. En wat geeft ze aan als reden? Uitdroging. En de media nemen het klakkeloos over. Van uitdroging is pas sprake als je erg veel water verliest. Merkel zou dan 6 of 7 liter water zijn verloren, dat lijkt mij sterk."

De vraag is dan ook wanneer en hoe Merkel in Berlijn, haar woonplaats, dagen zonder vloeistof heeft doorgebracht? Merkel was aanwezig in Berlijn, waar ze een kantoor heeft in het Bundeskanzleramt en gewoon water zou moeten kunnen drinken. Ten slotte is er écht geen sprake van uitdroging als je een paar uur niet drinkt. Dan heb je gewoon dorst. Terecht dus dat Jensen vragen stelt over de medische situatie van Merkel. Toch zagen we de media en vele anderen Merkel verdedigen. En op zich is dat wel begrijpelijk. Voor Merkel was het een eerste keer dat ze zich dermate opmerkelijk gedraagt in het openbaar.
Maar ondertussen stapelen de twijfelachtige gevallen zich wel op in de politiek. Denk aan de GroenLinks-wethouder in Diemen, de rochelhoest van Hillary Clinton en de beruchte Jean Claude Juncker. Volgens Jensen is 'uitdroging een manier om gezondheidsproblemen van politici te verbloemen'. Om zijn standpunt kracht bij te zetten haalt Jensen een aantal anekdotes aan. Onder meer van Hillary Clinton die tot twee keer een 'uitdroging' ervoer, maar volgens eigen zeggen niet zeker weet of het daadwerkelijk om twee incidenten ging.
Of meerdere...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten