Filmpje! Jean Claude Juncker: “EU verkiezingen gebruiken extreemrechts rug toe te keren”

Bent u ook zo extreem? Dan moet u oppassen want Jean Claude Juncker heeft gezegd dat de Europese Parlementsverkiezingen moeten worden gebruikt om “de rug naar extreemrechts te keren”. De Chinese media volgen gretig zijn framing en herhalen het nog maar een keer: Salvini en andere leiders zijn extreemrechts! Terwijl Merkel ons mooie Europa in de uitverkoop zet, aan de Chinezen uiteraard! 

Waarom de Chinese media het frame van de Europese Commissievoorzitter Jean Claude Juncker volgen in hun duiding van politieke kopstukken als Matteo Salvini en de Oostenrijkse Sebastian Kurz is mij een raadsel. Zeker gezien het feit dat China haar minderheden onderdrukt en in kampen plaatst. Dat noem ik pas extreem, maar goed. Toch praten ze bij CGTN Jean Claude Juncker gewoon na en volgen ze het ‘internationale frame’ dat is vastgesteld op lieden als Matteo Salvini: “far right, extreme right” etc.

Wellicht omdat leiders zoals Juncker en Timmermans de Europese infrastructuur gewoon verkopen als het hen uitkomt? Dat deden ze in het verleden en Europa lijkt eerder te zinken dan te varen dankzij het misselijkmakende leiderschap van Juncker en zijn kliek. De term “extreem rechts” heeft ondertussen net zo veel betekenis als een voedingsetiket. Sterker nog: ze heeft nooit betekenis gehad.

Je kunt lezen wat er op het etiket staat, maar dan weet je nog steeds helemaal niets. Niets over de effecten bij consumptie bijvoorbeeld. Zo ook in de politiek: links en rechts zijn immers begrippen die refereren aan een proces van zelfidentificatie. Nergens in de wereld vind je een objectieve schaal die écht meet of iemand rechts of links is. Die bestaat immers niet. Op de Nolan-schaal kom ik tegenwoordig altijd precies in het midden uit: simpelweg omdat de vraagformuleringen zo brak zijn dat je vanzelf in het midden uitkomt.

Toch bezigen politici deze termen maar al te graag om verdeeldheid te zaaien. Het lukt ze heel erg goed. Mensen trappen altijd weer in de Hegeliaanse dialectiek en de illusie van differentie. Rechts en links zijn namelijk toverwoorden om mensen in een hoekje te drukken. In een hokje te plaatsen. Niets meer en niets minder. En het erge is, is dat het werkt. Zelfs de Chinese media nemen het frame van Juncker over omdat dit in hun belang is.

De Europese infrastructuur verkopen aan de Chinezen? Dat is niet extreem. Meer dan een miljoen migranten binnen laten terwijl een groot deel van de bevolking dat niet wenst? Dat is niet extreem. Referenda keer op keer negeren is ook niet extreem. De Griekse jeugd hun toekomst beroven en impliciet te dwingen naar Duitsland te migreren door hen in de Eurozone te houden? Niet extreem. 

Maar als je op bovenstaande zaken kritiek hebt, dan ben je wel extreem. Prima joh, ben ik dan ook “extreem”. Daag!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Alles en iedereen die niet ultra extreem links genoeg is wordt tegenwoordig als ‘extreem rechts’ weggezet. Gelukkig worden in heel Europa steeds meer mensen wakker en stemmen daarom niet links meer. Alleen in Nederland en Duitsland tiert extreem links nog weelderig, maar niet in de rest van Europa.

  1. Brazil

   Mensen worden wakker en stemmen op de PVDA, wat betreft de rest van Europa stemmen mensen ook steeds meer op links , het is gewoon gedaan met extreemrechts, mensen zijn extreemrechts zat en terecht, hun boodschap is alleen maar haat haat en nog eens haat.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon 🙂

   1. Trien Knoppen

    ‘steeds meer op links’…
    kuck kuch
    Italië Frankrijk Polen Hongarije Duitsland… we gaan het zien vandaag!

    1. Brazil

     Natuurlijk gaan we het zien zoals we het hebben gezien in Nederland en Ierland, maar ja jaren in een bubbel leven
     dit valt niet mee toch , welkom in de echte wereld , er is nog leven buiten je zolderkamertje.
     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. Joop Klepzeikert

      @Brazil: 2 zetels inleveren is niet ‘mega gewonnen’. Zwakzinnige.

     2. Bosche draak

      Australië is het ook niet met je eens zulthoofd!
      Niet grappig
      Niet geweldig
      Niet hilarisch

    2. Joop Klepzeikert

     @Trien: De linkse partijen hebben samen 2 zetels verloren, maar omdat de PvdAllah iets groeit ‘denkt’ zwakzinnig links dat er meer mensen links stemmen.
     In werkelijkheid verliezen zelfs in Nederland de linkse partijen steeds meer zetels, zowel lokaal als regionaal en landelijk en ook in de EU.

     1. Brazil

      Je leeft nog steeds in een een bubbel, links heeft mega gewonnen en dan nog beweren dat ze hebben
      verloren, dan ben je echt van het padje.
      Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     2. Sealgaire

      Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     3. Korporaal Monty

      @Brazil
      “Je leeft nog steeds in een een bubbel”

      Over een paar maandjes leefd Joop in Amerika, Australië of Singapore en zal met plezier zijn Nederlandse paspoort inruilen.
      Hij zal daar ook zijn gal lopen spugen over de samenleving.

   2. Rosasolis

    @Brazil. Je heb gelijk. Het is gedaan met extreem rechts. Twee vreselijke oorlogen in Europa zijn niet vergeten. Vele mensen leven er dagelijks mee. Ik als kind in Canada ben opgegroeid met die twee gigantische HAAT oorlogen…Mijn leger officier vader leidde de jonge mannen op in Canada, en moeder was als Rode Kruis zuster naar Nederland gestuurd. Ik heb nog foto’s van oud-ooms die in de eerste oorlog de loop-graven in Vlaanderen hebben meegemaakt. Als vocalist student heb ik meegedaan aan concerten voor de veteranen in Canada’s grootse veteranen ziekenhuis, in Winnipeg. Veel contact gehad met die moedige mannen en enkele vrouwen die zoveel ellende hebben meegemaakt.
    Enkele maanden geleden werd de grote uitzending over WW 1 uitgezonden, eerst vanuit Vlaanderen, en daarna uit Frankrijk. Waarvan zowel Premiers Michel van Belgie, en Macron van Frankrijk veel vertelde over hoe belangrijk vrede voor
    Europa is. Zoals ik het zie moeten we nu harder dat ooit opkomen voor ONZE
    Europa continent. De grote boodschap is Vrede, en progressief Samenwerking om een sterke EU op te bouwen. Drie oude traditionele Nederlandse partijen staan hiervoor:
    CDA, P.v.d.A. en de VVD. Die zijn vanouds onze sterke, stabile partijen. Hopelijk kiezen vandaag de andere EU landen voor een stabiele regering met medewerkers die echt samen willen werken om Europa sterk te maken. Er moet nu heel veel gedaan worden met het oog voor de toekomst. Kortom de dagen van een luie, slappende EU parlement moet afgelopen worden, en nu moet de EU wakker worden en heel veel sterker worden.

    1. DeBruijn

     @ Rosasolis

     Woont u nog steeds in Canada?

     We moeten niet vergeten dat veel rechtse partij zijn ontstaan uit ongenoegen van het gebrek aan democratisch gehalte in de EU. Teveel is in de achterkamertjes bekokstoofd en dat is natuurlijk helemaal fout. Op die manier is de EU meer op dictatuur gaan lijken, dan op een democratie. En als we bepaalde Eurofielen moeten geloven, dan moet er nog veel meer macht naar Brussel toe. Verhofstadt en ’t in Veldt zeiden hardop dat we eerst buiten de kiezers meer macht naar Brussel moeten overhevelen, pas als dat gebeurd is gaan we uitleggen waarom.

     Dat is de omgekeerde wereld en ik vind extreemrechts net zo fout, als een EU die dictatoriale trekjes begint te vertonen en mensen er openlijk vooruitkomen dat er een superstaat moet komen.

     Alleen met het CDA PvdA en VVD kunnen we het tij niet keren als klein land in de EU. Duitsland en Frankrijk zullen altijd de dienst uitmaken, dus een echte democratie wordt het dan nooit: de sterkste/grootste maakt de dienst uit.

     1. Rosasolis

      @DeBruijn. Ik woon in Nederland sinds 1970, ben Nederlandse burger,
      net als jij. Gelukkig komt er binnenkort een opvolger van Juncker.
      Hopelijk uit Nederland.

 2. NoDoubt

  Eerst moet de vraag worden gesteld waarom ‘extreem’ rechts in opkomst is. Misschien wel omdat de EU van een democratie een dictatuur maakt waarin de EU-burger alles door de strot wordt geduwd. Hoe kan het zijn dat Rutte vindt dat we bij de EU moeten blijven omdat we anders veel te duur uit zijn. Laat hij verklaren dat het al een tijd goed gaat in NL maar inmiddels 3 miljoen mensen bij de voedselbank zitten , ook al hebben ze een baan. 40% de eindjes niet tot nauwelijks aan elkaar kunnen knopen. Marakesh door de strot wordtngeduwd in het dichtsbevolkte land NL en er nog eens 59 miljoen afrikanen vrij naar EU mogen. driemaal raden naar welk land(en) ze willen. NL is bankroet want uw pensioenen gaan met 15% omlaag in dit geweldige NL. Kosten geschat voor de NL burger, 2500 miljard. Bankroet. NL 3e wereldland. Daar had Junker aan moeten denken. Er is niets extreem rechts aan maar bescherming van het eigen volk want de EU doet dat niet. Rutte doet dat al jaren niet met zijn sprookjes. En als NL het niet kan betalen gaat de btw met 3% omhoog en de ziektekosten premies zijn een geweldige melkkoe waardoor mensen in de armoe terechtkomen en de niet geregistreerde asielzoekers door de EU maandelijks voor niets 500 euro krijgen en een startkapitaal van 500 euro en wie betaalt dat NL want die heeft een positief saldo, dus UUUUU. Als we uit de EU stappen zijn we veel beter af. Geen massale misbruik van asielzoekers. Geen verplichte islam geen verplichte bijdrage aan de dictatuur van EU.

  1. Dropje

   “In 2018 deelden we met 11.700 vrijwilligers één of meer keer per week voedsel uit aan ongeveer 140.000 Nederlanders vanuit 169 lokale voedselbanken” aldus https://www.voedselbankennederland.nl

   Uw 3 miljoen is FAKE NEWS van de bovenste plank

  2. Piet51

   @NoDoubt
   Als je concrete cijfers presenteert, lof daarvoor, lok je wel fact-checks uit. Hier komen ze:

   * Er zijn in Nederland vorig jaar 140.000 mensen bij de voedselbank geweest en niet jouw 3 miljoen.
   * Het aantal huishoudens (gemiddeld aantal personen per huishouden is ruim 2) onder de armoedegrens is ruim 8%, waarvan een relatief groot deel migranten. Daarmee haal je nooit jouw 40% van de mensen.
   * Het aantal huishoudens met een te laag inkomen is ongeveer 3,5% en dat brengt jouw 40% van de mensen ook niet veel dichterbij.
   * De pensioenen gaan niet met 15% omlaag. Er wordt tot nu alleen gesproken over wel of niet indexeren en heel, heel misschien een kleine korting over enige tijd. Jij rekent misschien allerlei andere effecten mee en telt die percentages gewoon bij elkaar op, maar dat is natuurlijk niet de manier om een reële berekening te maken.
   * De BTW ging voor sommige producten inderdaad met 3% omhoog, maar voor andere producten niet.
   * De ziektekosten zijn geen melkkoe, want we maken met z’n allen door onze manier van leven gewoon op een idiote manier gebruik van de beschikbare zorg en dat kost veel geld. Als we roken en drinken zouden matigen zou dat plezieriger leven en minder kosten. Mensen die dat plezieriger ter discussie stellen, zouden toch eens hulp moeten overwegen.
   * Een niet-geregistreerde asielzoeker bestaat voor de overheid niet en krijgt dus helemaal niets. Een asielzoeker in de procedure krijgt wel geld voor eten, kleding, toiletartikelen en voor wat kleine persoonlijke uitgaven. Samen nog geen € 9 per dag. Als iemand wil ruilen, gewoon doen.
   * Er is in Nederland geen verplichte islam, die komt er ook nooit en bovendien is de islam geen verwerpelijke religie, maar gewoon één van de vele. We maken er zelf iets heel ergs van.

   Om een lang verhaal heel kort te maken: je bijdrage was één stuk nepnieuws!

 3. Brazil

  Extreemrechts is nu al mega op zijn bek gegaan dus daar heeft Juncker wel gelijk in , het volk zijn de leugens van extreemrechts zat.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon 🙂

  1. Sealgaire

   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Brazil

    Het is inderdaad hilarisch om te lezen hoe zuur rechts is, daar
    komen ze nooit meer bovenop, uithuilen in een hoekje en hopen
    dat morgen alles anders is, NOT!!!!
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Sealgaire

     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 4. Trien Knoppen

  Aldus de niet gekozen, alcoholistische ‘baas’ van Europa… Clown!

 5. santiago

  Juncker die over het gevaar van rechts praat. Het enige gevaar voor Europa is hij zelf met zijn criminele bende uit Brussel.
  Gelukkig hebben we binnenkort een BREXIT, want 80 % van de VK is het onderhand zoooo zat.
  Daarna snel een Nexit er achteraan en dan zoeken ze het maar uit in Brussel.
  Een Europa zoals Juncker het zich voorstelt is onmogelijk. Hypocriet . Nederland moet dit en Nederland moet dat. Nederland moet eerst eens aan zichzelf gaan denken. Laat de Europese elite bende eerst maar eens uitleggen hoe het zit met Zwitserland, Monaco, Lichtenstein, Andorra , San Remo en het zeer criminele en puissant rijke Vaticaan. De Europese corrupte elite zelf brengt Europa naar de ondergang. Zal ze een rotzorg zijn hoe ze Europa achter laten als ze het helemaal leeg gevreten hebben. Lekker uitbuiken op een eiland ergens in de stille oceaan. Ik mag hopen dat ze stikken in een te grote hap kaviaar. Geen enkel respect voor dat vullus.

  1. Brazil

   Hahahahahahaha start in de propaganda machine weer op.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 6. NoDoubt

  Landen als IJsland en Ierland zijn blij dat ze de zaken zelf konden regelen het economsich heel slecht ging omdat ze niet van de EU afhankelijk waren. Griekenland heeft spijt dat ze bij de EU zitten. Onder dwang zitten ze opgescheept met honderduizenden asielzoekers en hebben het land verpatst aan China. Ze kunnen niets zelf regelen door de valuta en lonen, want ze zitten als een molensteen aan Juncker. Je bent beter af als je niet in de EU zit. Als we niet in de EU hadden gezeten hadden we een ruime welvaart gehad. Door de bangmakerij hetze zijn mensen angstig gemaakt. In Rome zeiden ze het al. Geef ze brood en spelen. De belastingdruk is van 28% per burger in de jaren 80 naar nu 38,6% en dat wordt alleen maar meer omdat de uitgaven van de overheid alleen maar meer zal toenemen door allerlei ‘melkkoeien’ en dwangmaatregelen.

 7. Regina

  Extreemrechts doet uitspraken die niet netjes zijn en die gewoon niet kunnen. Daarom moeten ze afgestraft worden. Wie geen fatalne kan opbrengen voor de medemens moet naar een sociaalvaardigheidscursus

  1. Bosche draak

   Volg jij eerst maar een taalvaardigheidcursus voordat je een ander de maat gaat lopen nemen sukkel!

  2. Peter Oudshoorn

   “….fatalne…” ??

  3. DeBruijn

   @ Satty

   Dat zeg jij die het leuk vindt om poep te roepen elke keer. Nou snap ik het, dus jij bent extreemrechts.

 8. Michael M

  Wie denkt die Juncker de drankorgel en belasting geldgraaier wel niet dat ie is? Ik begrijp het wel, ze zullen alles op alles zetten om hun eigen gegraai en dikbetaalde salarissen van zoveel ton aan euro’s uit de kas in Brussel te beschermen !!!!

 9. Michael M

  EXTREEM LINKS is levensgevaarlijk. Volkert loopt hier vrolijk rond en is niet geëmigreerd. Er zit een vreemd luchje aan. Wat zijn ze van plan hier !

  1. Bolkestein

   Als er nog eens zo’n debiel als een Corne Hanssen, docent geesteswetenschappen aan de RUU op z’n Facebookpagina een bericht “Volkert, waar ben je?” plaatst naar aanleiding van eclatante verkiezingswinst door FvD zou het Volkert wel sieren als hij zich bekend maakt. Dan weten we waar in Harderwijk wij Volkert van der Graaf kunnen komen opzoeken om hem rekenschap af te kunnen leggen. En ja, dat zal met de nodige spontane volkswoede gepaard gaan, maar dat verdient hij ook. Ik ben zelf(s) bereid om geld te geven aan degene die hem gast lynchen en met mij vele, vele anderen.

 10. Henk Albarda

  Wie zal iedere linksige ‘politicus’ proberen te framen? Juist, de tegenstander waar hij het meest benauwd voor is. Links heeft de afgelopen jaren iedere democratische verkiezings overwinning door rechts onmiddellijk beantwoord met demos tegen rechts, waar ze met hun dik betaalde subsidie banen altijd vrij voor krijgen.
  Bij een overwinning door links hoor je niets van rechts, wij accepteerden verkiezings uitslagen.
  Steeds meer kiezers op rechts begrijpen dat als ze door iemand extreem rechts worden genoemd, die persoon vrijwel zeker links is EN zeer waarschijnlijk benauwd dat centrum en stevig rechts in kleine stapjes steeds sterker worden.
  Dat de burger zich in kleine stapjes steeds meer realiseert wat het linkse gedram een afkeurenswaardige samenleving veroorzaakt.

 11. ikweetwatikwil

  Nou, dan ben ik ook extreem. Nooit van mijzelf gedacht. Ik dacht een gewoon burger te zijn die kiest voor zaken waar hij het mee eens is. Je hoeft toch geen jaknikker te zijn. Maar dat heeft Brussel wel graag. Ben nooit geen jaknikker geweest en zal het ook niet worden. Dag Juncker. Bekijk het maar.

 12. logisch denken

  wie neemt die alcoholist nog serieus ? het boegbeeld van de EU. 🙂 🙂

 13. Bolkestein

  Extreem rechts bestaat niet.

  1. logisch denken

   Correct , zelfs nog sterker , in het partijkartel bestaat midden en rechts niet meer.

 14. Bes Tolen

  Luxemburg is bankenland met het gemiddeld veruit het hoogste persoonlijke inkomen in Europa en die bijzondere positie zal wel de achterliggende reden vormen dat Juncker het al gauw over extreem rechts heeft als hij iets verwerpelijk vindt. Hij heeft wat te verbergen. Vroeger zou namelijk Juncker als vertegenwoordiger van de bankwereld door velen als zodanig zijn aangeduid. Maar nu de grootbankenwereld al enige decennia de grootste zichtbare macht vormen in de westerse wereld en er vooral en wellicht uitsluitend verbinding is met extreme politiek, die als links wordt verkocht om grote groepen emotioneel opgefokte kiezers bij democratische verkiezingen waar ook, binnen te halen, ja nu is het tactisch de vroegere aanduiding van dubieuze handelwijzen van de groepen machtigste banken in de vergetelheid te drukken.
  De heel mooie prater Clinton met zijn regering zorgde voor de toegenomen macht van grootbanken, u kent wellicht ondertussen de namen, verzameld om de FED en grote uitbreiding van het militair industrieel complex. Alles met een enorme eenzijdige indoctrinatie via publieke media aan de man gebracht. Met als werkterrein de hele westerse wereld en als oefengebied voor nieuwe politiek de oorlogsvoering in Joego Slavië. De EU commissaris van toen was er niet blij mee maar de huidige vast wel. De grote uitbreiding van het militair industrieel complex in Amerika had er mee te maken, was het gevolg van dat de Amerikanen, sorry Democraten, Europa geen voorsprong gunden op technologisch gebied. Het hele gedoe uit die tijd zou eens nader door Europeanen ”wetenschappelijk” onderzocht moeten worden. Merkwaardig dat de Republikeinen, Reagan, wel een kameraadschappelijke opvatting ten opzichte van Europa hadden. Maar hoe komt het dat we hier met lakeien regeringen zitten?

 15. Cycle25

  HIC !!, neem er nog eentje Juncker, ouwe wandelende jeneverfles.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.