Video: CDA wil Europese landbouwgronden en voedselzekerheid beschermen tegen Chinese investeerders

Video: CDA wil Europese landbouwgronden en voedselzekerheid beschermen tegen Chinese investeerders

Sybrand Buma (CDA) is deze week wellicht opgestapt als CDA-fractievoorzitter en burgemeester geworden van Leeuwarden. Toch is de nuchtere Fries nog steeds aanwezig op YouTube en daar vonden we een al wat ouder stuk waarin hij bepleit waarom Europa haar landbouwgronden moet beschermen voor Chinese investeerders. Onder meer om de voedselzekerheid en veiligheid te waarborgen.

Al eerder schreven we over China. Zo wordt het land in verband gebracht met 'heropvoedingskampen' en de Oeigoeren, die daar in worden vastgezet, spionage op statelijk en bedrijfsniveau en natuurlijk het communisme van Mao. Al is dat laatste vooral een legende. China is namelijk een gelaagd land van een zéér arme onderklasse, maar ook een autocratische bovenklasse die zich in alle kapitalistische weelde baadt die men ook in Europa zou kunnen genieten.

Terwijl de arme boeren op het platteland overal communistische symbolen zien rijden de rijke globalistische elite's gewoon rond in BMW's. Tot zover de mythe van het Chinese 'staatscommunisme'. Verder is het land zeer geinteresseerd in voedingsstoffen. De Chinezen hebben namelijk gekozen om in het verleden teveel kinderen te verwekken dan hun eigen grond in kan voorzien en zitten nu met voedselschaarste.

Een manier waarop de Chinezen trachten meer voedingsstoffen te vergaren is door de import van zuivelproducten uit Europa. Ook kopen de Chinezen massaal infrastructuur op en maken zij 'onze boter' duurder door dergelijke producten en masse te importeren. Sybrand Buma ziet het allemaal gebeuren en weet wat er gaande is: meer dan één miljard Chinezen zitten achter onze voedselindustrie aan.

En de Europese Commissie helpt hen daar zelfs bij. Concreet door te welwillend tegenover China te zijn en de gevaren te onderschatten. In ruil daarvoor verlenen de Chinese media vriendendiensten aan EU-commissievoorzitter Juncker door zijn framing te kopiëren. En natuurlijk door Griekse infrastructuur op te kopen voor een vriendenprijsje.

In ieder geval is CDA-leider Buma zich daar dus bewust van. Maar nu is het weer stil rondom het onderwerp. Zou Pieter Heerma vervolg gaan geven hieraan? Of is de handel dermate aantrekkelijk dat zelfs de voedselzekerheid niet langer bespreekbaar is?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
CDA China Sybrand Buma

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties