Filmpje! CDA-chef Pieter Heerma veegt vloer aan met rellende Öztürk: “DENK verziekt het publieke debat”

Vanwege de grote bewegelijkheid van de politiek deze week zouden we het bijna vergeten: het CDA heeft een nieuwe fractievoorzitter! Pieter Heerma volgt  Sybrand van Haersma Buma op, die nu burgemeester wordt van Leeuwarden. Uitgesproken is Heerma sowieso. Volgens hem ‘verziekt een partij als DENK het debat’. 

De woorden van de CDA’er zijn geen verassing, maar het is goed dat het hoge woord er uit is. De afgelopen maanden hebben we DENK zien escaleren en haalden ze alles uit de kast om hun ambtsgenoten in de zeik te zetten. Denk aan de acties van Selçuk Öztürk waarmee hij PVV’er Machiel de Graaf uit de tent lokte, maar ook de intimidaties via filmpjes op het internet waarover de Tweede Kamer vrijwel unaniem was dat DENK ‘normen overschreed’.

Behalve aandacht voor het fenomeen DENK ging Pieter Heerma ook in op zijn verkiezing als fractievoorzitter. Zo zou hij ‘op de biechtstoel’ hebben gezeten. Dat klinkt natuurlijk erg spannend! Andere kandidaten namen ook plaats op deze bijzondere stoel en na een vragensessie met verder onbekende personen werd Heerma verkozen tot fractievoorzitter. Welke vragen er werden gesteld werd niet vermeld, maar reken er maar op dat er pittige vragen ter tafel kwamen.

Heerma volgt Buma op die nu burgemeester van Leeuwarden wordt. Het is de verwachting dat hij niet als lijsttrekker gaat fungeren, maar als zogenaamde ‘tussenpaus’ om orde op zaken te stellen en de partij organisatorisch op de rail te krijgen. Gezien de peilingen kan de partij ook zeker wel wat vers bloed gebruiken. Succes, Pieter!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Regina

  Jammer dat hij niets zegt over een bescheten bruine blotebillengezicht 🙂

  1. Peter Oudshoorn

   Denkt verziekt het publieke debat en Regina het DDS debat. Beide niet in staat tot een coherente reactie.

  2. Trien Knoppen

   Sylvana bedoel je?

 2. Beukman

  Het zijn tegenwoordig met name DENK, de SP en FvD die filmpjes maken die “normen overschrijden”.
  Verfrissend om te zien dat het ook op inhoud kan en “Ich habe es gewusst”-achtige uitspraken: Timmerfrans heeft het gewoon nuchter gehouden en gewonnen. Mijn vriend Sealgaire kan dit beamen.

  Teunis schrijft:
  De woorden van de CDA’er zijn geen verassing

  Waarom noem je het niet gewoon “crematie”, @Teunis?
  🙂

  1. DeBruijn

   Waar zou hij crematie moeten zeggen?

   1. Beukman

    @DeBruijn
    Daar waar hij het heeft over verassing, uiteraard.

    1. DeBruijn

     Sorry, dat ontgaat me Beukman.

     Waar is Noppen gebleven, weet jij dat?

     1. Beukman

      Een grap ga ik niet uitleggen @DeBruijn. Nou vooruit, een hint: Teun zijn Nederlands is niet wat het zou moeten zijn.

      Rien heeft een nieuwe nick, voor zover ik heb geconstateerd. Niet de eerste keer: meestal ging hier aan vooraf dat hij het ego van een stukkiesschrijver kwetste, waarna hij eraf werd gegooid. Zoals je hebt gemerkt is de moderatie alhier wat …. onevenwichtig. Goed dat jij er tenminste nog bent.

     2. Trien Knoppen

      Die heet nu iets met F.C. Bruinwerker ofzo…

     3. DeBruijn

      @ Beukman

      Dank je wel!

   2. Top

    Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

    “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
    And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

 3. C.A.Barstow

  De zittende regerende elitaire land en volksverraders verzieken het gehele land,
  daar is dat gewriemel van denk peanuts bij.

  1. Brazil

   Ja inderdaad , Ruslandknuffelaar Baudet en Poetin lover Wilders
   zijn de grootste landverraders die er rondlopen in Nederland, bah.
   Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   1. Siemien

    Aldus onze antisemitische islamimbeciel Brazil

 4. Brazil

  DENK en PVV kunnen gewoon hun koffers pakken want die
  brengen totaal niets,, het FvD mag even meedoen met de grote jongens maar die zien we over een paar jaar niet meer terug.
  Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. Vrijedenkert

   Brazil,

   Dit artikel gaan over DENK en kritiek van o.a. het CDA op hun zeer bedenkelijke motieven en methodes om andere kamerleden te beinvloeden te manipuleren en zwart te maken middels de media!
   En nu ga jij als links-radicaal gespuis hier zonder enige kritiek of afkeuring richting deze DENK-trollen en marionetten en wapen van dictator Erdogan hier rechts-conservatief wat lopen bashen…

   Weer typisch voorbeeld van naief-wegkijkend en ontkennend links, kritische rechts-conservatieve partijen zwartmaken maar het werkelijke gevaar marionetten van een nationalistische kwaadaardige dictator niet willen zien!

   Links omarmt het juist en spreekt dan over verrijking.

 5. marco1

  Regina en Brazil zitten samen op een forum, zegt Regina tegen Brazil wat zijn we toch 2 drollen. Ja zegt Brazil jij stinkt al net zo erg als dat ik doe. Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch.

 6. logisch denken

  Ik vind dat rutte het debat verziekt met zijn gelieg en jetten het debat verziekt met zijn gedram en klaver het debat verziekt met zijn bagatelliseren van onderwerpen.

  1. Vrijedenkert

   @logisch denken ,

   Ik vindt dat jij met je logisch denken… Shit, je hebt gelijk!

 7. ikweetwatikwil

  Inderdaad verziekt denk het debat . Hij ziet er uit als een engerd en praat als een engerd . En als hij er niet meer uit komt zegt hij, ja maar huilie doen het ook’.

 8. ikweetwatikwil

  Herstel. Dan zegt hij, ja maar hullie doen het ook.

 9. Joop Klepzeikert

  Deze man is een hele verbetering voor het CDA. Eindelijk weer iemand MET fatsoen en verstand. Buhma heeft het CDA volledig naar links getrokken, tot het extreem socialistische aan toe.
  Het lijkt erop dat het CDA onder leiding van Pieter Heerma weer CDA kan worden, ofwel een conservatieve partij.
  Nu Marxist Rutte nog weg bij de VVD. Dan kan die partij ook weer terug van extreem socialistisch naar liberaal en zou het heel misschien nog goed kunnen komen met Nederland.

 10. Michael M

  Het begon al in de jaren 70. Wat je zaait zul je …. hadden ze beter moeten nadenken dan naaste liefde.

 11. Michael M

  We hadden toen PVDA Kok het Zout, CDA Balkenende het Zuur, toen kregen we VVD Rutte het Bitter…..geef elke partij eens een kans om het land te besturen. Nu eens de kans voor SP, FVD of 50+. ?

 12. hansjagt

  DENK IS AL JARENLANG EEN RAMP M.B.T ONZE NEDERLANDSE DEMOCRATIE, ik blijf het herhalen, totdat denk geen zetel meer OVERHOUD, M.B.T. DE 2E KAMER VERKIEZINGEN.
  hoop dat het A-SOCIALE EN PRIMITIEVE GEDRAG, nog schofteriger word.

 13. Godefroy France

  PIETER HEERMA LIJKT ME EEN GOEDE SOLIDE KEREL DIE IN IEDER GEVAL NU AL DINGEN BIJ NAAM NOEMT!!!

 14. rujoleki

  Cda christenen dienen alla. Huichelaars en wegkijkers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.