OM wil Pakistaanse Khadim Hussain Rizvi verhoren over bedreigingen Geert Wilders

OM wil Pakistaanse Khadim Hussain Rizvi verhoren over bedreigingen Geert Wilders

De cartoonwedstrijd van Geert Wilders krijgt nog een staartje. Nadat Wilders afgelopen jaar het creatieve festijn had geopend kreeg de PVV'er te maken met bedreigingen vanuit Pakistan. Het Openbaar Ministerie wil nu de Pakistaanse prediker Khadim Hussain Rizvi verhoren vanwege de dreigingen.

Een meerderheid van de Nederlanders was destijds van mening dat Wilders de cartoonwedstrijd niet moest organiseren en gezien zijn werk als parlementariërs is het ook maar de vraag in hoeverre Wilders zich zou moeten mengen in dit 'culturele debat'. Vervolgens kreeg Wilders te maken met bedreigingen en blies hij de cartoonwedstrijd af.

De reacties vanuit de islamitische geloofsstromen waren gemengd.

Sommige Imams, zoals in Amsterdam, riepen op om de PVV'er te beschermen en waren van mening dat hij de wedstrijd zou mogen organiseren. Maar anderen escaleerden en uitten bedreigingen en opruiende taal aan het adres van Wilders. Een van de personen die Wilders zou hebben bedreigd vanwege de tekenwedstrijd is Khadim Hussain Rizvi en het Openbaar Ministerie zit hem nu achter de broek, zo lezen we in het Algemene Dagblad:

,,We willen hem verhoren vanwege opruiing en bedreiging van meneer Wilders’’

De Tweet van Geert Wilders waarin hij triomfantelijk vertelt over het feit bevat overigens nepnieuws. De Nederlandse overheid heeft géén verzoek tot arrestatie gedaan, maar slechts een verzoek tot verhoor:

De Pakistaan is leider van de islamistische partij Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) is zeg maar de islamitische variant van Geert Wilders en staat bekend om ophitsende teksten. Dat mensen zo heftig reageren op de organisatie van een kunstzinnige wedstrijd -meer was het niet- is veelzeggend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer