DDS-redacteur Teunis Dokter onderzoekt framing en vraagt hulp: "doe mee aan online onderzoek!"

DDS-redacteur Teunis Dokter onderzoekt framing en vraagt hulp: "doe mee aan online onderzoek!"

Afgelopen week vroeg ik u om hulp bij de uitvoer van onderzoek naar de werking van framing. Dankzij de trouwe lezers van DDS hebben al 560 personen hun interesse getoond. Maar alvorens kan worden gesproken over een 'fatsoenlijke' steekproef ben ik op zoek naar méér deelnemers.

Bij deze: doe mee!

Framing is het onderwerp waarover we regelmatig op DDS berichtten onder de tag framing theorie. Een praktijkvoorbeeld van de effecten van framing is bijvoorbeeld de wijze waarop Attje Kuiken (PvdA) in de framing van Eva Jinek trapte.

Deelname aan het onderzoek geschiedt online en bestaat concreet uit het lezen van een tekst en het beantwoorden van een aantal vragen. Dit proces duurt maximaal 9 minute, al zijn veel deelnemers al na enkele minuten klaar met het lezen van de teksten. Het doel van het onderzoek is in kaart brengen in welke mate het lezen van teksten met een bepaald formuleringskeuze invloed heeft op de overtuigingen van lezers. En dan met name hoe competitie tussen verschillende actoren van invloed is op het proces.

Over enkele weken zal ik u iets vertellen over de resultaten van het onderzoek.

Lees meer over:
framing Framing Theorie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer