Filmpje! Eva Jinek ontmaskerd, manipuleerde NOS-interview met Groningse FVD over gaswinning

Eva Jinek is wederom ontmaskerd! Ze bediende zich van deceptie en knipte belangrijke delen uit een interview met de Groningse FVD-fractievoorzitter Bart van der Werf. Daarmee creëerde Jinek een onjuist beeld en tafelgast Attje Kuiken (PvdA) schaterde als een eend van het lachen. Niet wetende dat haar partij jarenlang keihard heeft gefaald op het onderwerp…

Zogenaamd zou Bart van der Werf uit Groningen ‘zich moeten schamen’ voor zijn mening. Immers wil de beste man de gasboringen in Groningen voortzetten, echter is dat niet het gehele verhaal! Een knap staaltje framing van de zijde van Eva Jinek.

De redactiekamer van Jinek vond het geknipte deel schijnbaar niet passen binnen het kader waarin ze FVD willen wegzetten. Kijk maar eens naar de beelden in de bovenstaande video en overtuig uzelf.

Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) begon schaterend te lachen na het zien van de beelden, maar in tegenstelling tot de salonsocialisten van de PvdA maakt Forum voor Democratie wél werk van de gaswinning.

Waar de PvdA jarenlang mocht likken aan de macht liet ze altijd na om de Provincie Groningen een structurele vergoeding te geven voor het gebruik van haar bodemschatten. Decennia lang liet de PvdA het gebeuren en onder kabinet Rutte 2 liep de gaswinning op naar een hoogtepunt.

De PvdA-parlementariërs genoten ondertussen van hun lauweren. En ze werden in 2017 keihard afgestraft voor hun wanprestatie terwijl de Groningers achterbleven met schade… Dat moet veranderen aldus Van der Werf.

Niet alleen wil het Groningse eskader van de renaissancevloot een snelle afhandeling voor de schade aan de huizen, maar wil de partij ook een deel van de Groningse gasbaten ‘provincaliseren’ zodat de bewoners niet alleen de nadelen, maar ook de voordelen ondervinden van de exploitatie van de bodemschatten.

Een eerlijk voorstel, zeker gezien het verleden. Maar zo’n voorstel kan dus niet op steun rekenen van de PvdA. On-be-grijpelijk! Het enige wat Kuiken kon doen was schateren van het lachen. Als een zinkende eend in een badkuip waaruit het water langzaam wegloopt.

De mening van Van der Werf leverde slechts hoon op aan de tafel van Eva Jinek en haar politiek correcte tafelgasten. Veelzeggend! Het is tekenend voor de ideologische bekrompenheid van haar platform en de aanwezige gasten slaan een absolute flater. Heel erg jammer, Eva!

Vertel volgende keer het gehele verhaal, oké?

Al begrijpen we dat het soms lastig is…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

97 reacties

 1. Jumping

  Dit is het ware gezicht van Jinek.
  Een Links programma, voor Linkse wegkijkers.
  Stem in Mei een anti EU partij.

  1. Rien Noppen

   De montage van dit soort filmpjes gebeurt echt niet door de presentator van het programma, maar door de redactie.

   Maar als gezegd, die dwaas van het FvD verkocht een bizar standpunt en dat is met geen montage weg te wissen.

   1. ZiggyStardust

    En Eva is niet de eindredacteur zeker? Ga iemand anders voor de gek houden man/vrouw/x! Het is gewoon framing, het enige waar links goed in is. Originele ideeen hebben ze niet, het enige wat ze kunnen is het verspillen van belastinggeld. Met echte wetenschap en statistieken hebben ze overigens ook weinig op. Liever baseren ze hun verhalen op nep wetenschappers als Gloria wekker en dat soort figuren. En ze laten zich ook graag voorliegen over dat 97% van de wetenschappers wat betreft het klimaat het er over eens is dat allemaal aan de mens ligt. Die 97% is een percentage van een steekproef die overigens niet representatief is, omdat er al een voorselectie plaatsvond.

    1. Piet51

     @ZiggyStardust
     Die 97% kun je op allerlei manieren duiden, maar steeds kom je bij de discussie over waar die 97% dan wel betrekking op heeft. Als je concludeert, dat 30x zoveel serieuze klimaatwetenschappers de mens als oorzaak van de hogere CO2-concentratie en klimaatverandering ziet dan de klimaatwetenschappers die dat niet zo zien, zeg je hetzelfde maar heb je al veel minder discussie. Als die 97% maar een fractie is van alle wetenschappers (waaronder theologen, sociologen, filosofen, natuurkundigen, geologen, chemici, etc., etc.) blijft toch die factor 30 gelden. Bovendien is het onderzoek met die genoemde voorselectie er één uit meerdere serieuze onderzoeken, 4 of 5, die alle hetzelfde resultaat gaven.
     Verder zijn der de laatste welken weer een aantal ontwikkelingen die aannemelijk maken, dat verzet tegen klimaatwetten geen kans meer heeft. Het gaat nu alleen nog maar om de vorm (wel of geen C)2-heffing), het te realiseren % vermindering, de termijn, etc. En dat zijn heel zinvolle en serieus te voeren discussies.

     1. Peter Oudshoorn

      . Nederland: 000007 graad minder voor 8.000.000.000 euro.
      . China, Rusland, USA e.a. doen niet mee.
      . Nederland sluit 3 kolencentrales, China bouwt er de komende jaren 700 bij.

      Conclusie: Nederland (inclusief Piet51) is mesjogge.

     2. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      € 8.000.000.000??? Dat getal is nieuw voor mij, serieus. Waar komt dat vandaan?
      Verder ga ik niet nog eens uitleggen waarom een hoge investering, inderdaad van honderden miljarden euro’s, gedaan moet worden. Dat is op ontelbare sites, n.a.v. onderzoeken en in publicaties te lezen. Het is zelfs nog erger voor de tegenstanders. Langzaam maar heel zeker zie je allerlei onverwachte partijen meegaan in die klimaatalarmistische gedachtegang. Shell was onlangs een mooi voorbeeld, maar ook enkele grote institutionele beleggers roeren zich. De ontwikkeling is nu al niet meer te keren. En de zelfs zo vaak genoemde Chinezen zijn druk bezig, zij het in een wat ander tempo, maar dat was ingecalculeerd.

     3. Stanly2000

      Piet51,
      Shell was onlangs een mooi voorbeeld. Je bedoelt toch niet de 1 cent extra per liter die u en ik zouden moeten gaan betalen om door Shell boompjes te laten planten en roepen “Kijk eens hoe groen wij bezig zijn.”?

     4. Piet51

      @Stanly2000
      Die ene cent per liter was inderdaad een laatste besluit, misschien wat symbolisch, maar toch. Maar Shell heeft de afgelopen jaren veel vaker beslissingen genomen en stra6tegieën ontwikkeld die wijzen op vergroening. Niet in een hoog tempo, maar wel heel duidelijk. Dat doen ze natuurlijk uit eigen belang, maar daarom is de slaagkans ook veel groter.
      Het doet mij denken aan de beslissingen van grootwinkelbedrijven als AH, Jumbo, e.a. om zich te richten op biologisch en vegetarisch eten. Dat begon klein, maar is nu niet weg te denken in de ontwikkeling van deze voeding.
      Dergelijke ontwikkelingen, groen, biologisch, vegetarisch) zijn nu al niet meer te keren. Tegenstanders zouden zich dat moeten realiseren en zich richten op een voor hen acceptabele vorm ervan.

   2. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    Maar je ziet vaak wel uit hoe er geknipt wordt wat voor beeld zij van iemand neer willen zetten en dat is geen goede zaak. Of het nou linksom of rechtsom gebeurd; manipuleren van het verhaal is niet goed.

    1. Piet51

     @De Bruijn
     100% mee eens, alleen iedereen doet het. Maar dan ook echt iedereen. Bijvoorbeeld Baudet en Eppink gisteravond bij Jinek. Iemand, ik geloof Eppink, beweerde dat Rutte maar met één ding bezig is, namelijk zijn volgende baantje in Brussel. Vervolgens liet Jinek een aantal filmfragmenten zien, een stuk of tien, waarin Rutte steevast zei, NIET naar Brussel te willen. Het antwoord van Eppink was, dat dat nu precies betekent, dat hij er juist WEL op aast.

     Wat moet je nou met zo’n opmerking??? Dat is toch op een heel opzichtige manier gewoon verdraaien van de werkelijkheid. Het komt op mij over als de visie van Baudet op vrouwen, een paar jaar geleden. Hij zei parafraserend: Als een vrouw NEE zegt, bedoelt ze eigenlijk JA.

     Misschien heeft Rutte inderdaad zijn zinnen op Brussel gezet. Maar dat is op geen enkele manier af te leiden uit wat hij nu zegt en doet. En de laatste opmerking van Eppink, door hem aandoenlijk overtuigend bedoeld, dat het met Lubbers precies zo ging, slaat natuurlijk helemaal nergens op. Dat was een andere persoon, van een andere partij in een heel andere EU-tijd. Lubbers bleek kort daarna wel kandidaat te zijn die vervolgens werd afgewezen.

     1. DeBruijn

      Dag Piet,

      Het gebeurd overal, want veel interviews zijn te lang. Maar als het gebeurd om het wat in te korten, dan is het niet erg. Maar het gebeurd vaak vanuit de verkeerde redenen, om iemand in een bepaalde richting te duwen. En zo zijn veel mensen meer activisten, dan journalisten. En dat is niet goed.

      Het is inderdaad ook bij Rutte, er wordt ons iets aangepraat wat helemaal nergens uit blijkt, dat hij naar Brussel wilt gaan. Volgens mij hopen ze gewoon gelijk te krijgen. Vergeet Balkenende niet, die man kon ook geen goed doen in de media. Werd altijd afgezeken en verkeerd geciteerd. Gewoon omdat de media weinig met hem op hadden. Terwijl best een goede minister-president is geweest. Dat in tegenstelling tot Cohen, die kon geen fout maken. Werd in veel kranten binnengehaald als messias, die Nederland zou gaan redden. En als hij aangevallen werd, dan mocht hij vaak in een dubbele pagina zichzelf verdedigen in het AD.

     2. DeBruijn

      Vervolg 1

      Bij Fortuyn gebeurde het ook. Hij wilde onderscheid maken in de WAO. Eentje voor mensen die ziek zijn geworden of een ongeluk hebben gehad, wat niet door het werk kwam. En een verzekering voor mensen die arbeidsongeschikt zijn geworden op het werk.

     3. DeBruijn

      Vervolg 2

      Bij Trump en Clinton is precies eender. Trump werd beschuldigd de kant te kiezen van de rechtse-extremist die op mensen inreed. De media hadden zijn toespraak zo geplakt en geknipt dat het er inderdaad op leek, maar als je de volledige toespraak hoort, dan klopt er niets van. Hij veroordeelde die mensen in zeer scherpe bewoordingen.

      Een kwalijke zaak en ondermijnt de democratie en journalistiek.

   3. Hartenheer

    Als je als je een programma presenteert, hoor je goed op de hoogte te zijn wat je uitbalkt
    Het lijkt me dus sterk dat ze hier niets van wist.
    Anders kunnen ze haar wel vervangen voor een pratende robot.
    Wil niet zeggen zat zij niet meer is dan dat.

  2. Original NL

   Tuurlijk jumping..gaan we doen!!

 2. C.A.Barstow

  Ja, dit is natuurlijk links ten voeten uit hé,
  om mensen met andere standpunten te demoniseren is, zeker bij de media, alles geoorloofd.
  Alles kan en mag om de ander het zwijgen op te leggen, zelf moord wordt niet geschuwd, denk aan Pim Fortuyn!
  Hoe smerig en verachtelijk kun je zijn.

  Stem tegen links,
  Stem ook in mei op FvD!

  1. dikkehenk

   Vertel me alsjealsjeblieft dat je de ironie en hypocrisie van je bericht zelf ook wel inziet

 3. umhnz

  Gelukkig vertelt DDS altijd het hele en enige juiste verhaal.

  1. PMG

   Jammer voor jou, lulletje!

   1. umhnz

    Gelukkig voor u dus.

  2. Tguard

   Weer een prachtig voorbeeld van een volwassen reactie op een artikel.
   Heeft u nou echt niet door dat u zichzelf volledig buitenspel zet door zo te reageren. Als u kinderen heeft zal het u bekend voorkomen. Echt ongelooflijk hoe u met feiten omgaat. U ziet het en zegt vervolgens maar jullie doen het ook. Alstublieft neem een lolly en ga lekker met blokken spelen.

 4. Veteraan

  Jinek wie ?
  Was dat niet het neukertje van …….

  Hoe ze in godsnaam aan zo’n programma komt weet ik niet maar misschien heeft ze andere talenten dan presentator spelen.

 5. Siemien

  Uiteraard maar mooi dat het dan in de openbaarheid komt

 6. Rien Noppen

  Ik kan niet goed ontdekken wat er nou precies gemanipuleerd is in dit filmpje. De oen van het FvD is duidelijk in zijn standpunt: de gaswinning moet gewoon doorgaan en dat is op z’n zachtst gezegd nogal onhandig.

  1. Tguard

   Moeilijk he zoekplaatjes.

  2. ZiggyStardust

   Nou, misschien kan ik je daar een beetje bij helpen. Het is algemeen bekend dat er problemen zijn in Groningen tgv de gaswinning. Aardbeving met schade tot gevolg. Van de gasbaten hebben de Groningers zelf relatief weinig profijt gehad. Het vergoeden van de geleden schade wil ook niet echt lukken. Misschien is het dan een idee om de baten van het opgepompte gas eindelijk eens aan de Groningers te geven, wat wel zo fatsoenlijk is zoals deze meneer van Forum voor Democratie voorspelt. Kan de schade ruimschoots van betaald worden en kan misschien meer met het geld gedaan worden, zodat de provincie ook niet leegloopt op jeugdige inwoners die naar de randstad vertrekken.

   1. Rien Noppen

    Je bedoelt dat de schade aan de huizen door de Overheid gerepareerd moet worden terwijl de gaswinning doorgaat.

    Daar zullen de Groningers blij van worden.

    1. timmey

     De huishoudens in groningen zelf zijn ook niet niet allemaal aardgas loos. Heel nederland heeft zo’n beetje schuld aan gaswinning: vraag en aanbod. Helaas zijn hierdoor aardbevingen ontstaan. Maar wij mensen zijn hypocriet wel baten geen lasten. Geld voor aanleg van wegen, centrales , windmolens etc..Ik vind dat groningers voor de lasten gecompenseerd moeten worden. En dat we langzamerhand moeten omschakelen als dat kan (technisch kosten/baten) (wat al gebeurd). Nu direct van het gas af is een utopie.

 7. Kapitein Haddock

  “Duizend bommen en granaten” ,
  mooie Linkse wijven manipuleren toch niet?
  Of wordt het tijd dat ze gekielhaald wordt?

 8. J.Rademaker

  Boren in de Waddenzee was en is geen optie, evenals de dijk van Wubbo.
  Politiek is belangrijker dan milieu of welzijn.

 9. Original NL

  NPO is er alleen om het linkse “deugen” te promoten en anders denkenden als nazi’s weg te zetten.
  De letters NPO vindt je ook terug in de nick noppen….toeval???
  #Fuckjinek

 10. Tman

  De meerderheid van de Groningers is het waarschijnlijk eens met Bart van der Werf,elke vorm van kritiek is hier misplaatst!
  Als Bart van der Werf het tegengestelde had gezegd was er ook afkeuring,het FvD is voor de eigengereide linkse klepzeikers bij voorbaat verkeerd bezig.
  Dat gaan de kiezers niet vergeten op 23 mei!
  Demonisering ten top!

  1. Rien Noppen

   Natuurlijk, Tman, de meerderheid van de Groningers vindt dat we moeten doorgaan met de gaswinning.

   Ben je wel goed snik?

   1. Tman

    Rien Noppen:
    “de voordelen ondervinden van de exploitatie van de bodemschatten”
    Met deze kluif wel!

    1. Rien Noppen

     Wat had je dan gedacht, Tman, elke Groninger een aandeel in de gaswinning?

     Wat een onvoorstelbaar gewauwel dit. Als dit een voorproefje is van het beleid van het FvD dan kunnen we nog lachen.

     1. Tman

      RN:

      Tja,en jij weet het allemaal?

     2. Dik

      @Tman: Je voert een zuigtrol

    2. umhnz

     Ook voor deze kluif viel slechts 12% van de Groningers.
     Waarom negeert u de overige 88%, ook wel het volk genoemd.

     1. Rien Noppen

      In FvD-kringen menen ze met 12% namens Das Volk te spreken. Vroeger dachten ze dat bij de LPF en de PVV ook. Een typisch populistisch dommigheidje.

     2. Tman

      Klopt niet! Dat aanbod was niet actueel!

     3. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Dat denkt toch bijna elke politica of politicus dat zij voor het volk spreken? Het ergste vind ik de BN’er die wel even vertellen wat wij moeten doen of moeten vinden.

      FvD, LPF en PVV spreken toch voor een deel van het volk?

     4. M. Brandenburg

      Perfect voorbeeldje framing en hoe maak ik mezelf ongekend belachelijk. Men kijkt naar een verkiezingsuitslag, en doet dan alsof 12% op een partij heeft gestemd en 88% op een andere partij. Elke drie jarige kan weet dat dit pure onzin en lachwekkend is, immers die 88% is opgedeeld in allemaal kleinere percentages van groepen die op andere partijen hebben gestemd.

      De verkiezingen gingen ook niet over aardgas maar over andere zaken, zouden we vervolgens het referendum in ere herstellen en bindend maken. Dan zouden we daadwerkelijk een volksraadpleging kunnen houden, met daarin het voorstel om de baten (en die zijn enorm voor de Nederlandse overheid en dus eigenlijk ook de belastingbetaler) ook aan te wenden om Gronigers schadeloos te stellen, waarna je verder met de bouw van nieuwe woningen en dergelijk dit ongemak kan opvangen om door er bij de bouw al rekeing mee te houden en de fundering aan te passen zodat in de toekomst dit probleem niet meer voorkomt.

      Echter we schermen wel graag met 88% maar een echte volksraadpleging vinden we maar eng, en al helemaal als die bindend is, je zou het volk maar een echte stem geven in een echte democratie. Nee lekker onzin blijven verkondigen alsof 88% op één enkel partij hebben gestemd en dus tegen FvD. HEt volk wordt steeds achterlijker, je kan niets anders concluderen als je dit soort vergelijkingen met percentages ziet. Het werk van de PVDA om logisch denken en rekenen in het onderwijs de nek om te draaien is gedaan en heeft vruchten afgeworpen.

  2. umhnz

   Qoute: De meerderheid van de Groningers is het waarschijnlijk eens met Bart van der Werf,elke vorm van kritiek is hier misplaatst!
   .
   Toch heeft 88% niet op hem gestemd.
   Die meerderheid trek ik dus in twijfel.

   1. Tman

    umhnz
    “Groningse gasbaten provincaliseren”
    Als dit aanbod was uitgesproken zou het percentage géén 88% zijn geweest!

    1. umhnz

     Quote: Als dit aanbod was uitgesproken zou het percentage géén 88% zijn geweest!
     .
     30 april 2018
     Baudet: ‘Niet stoppen met boren naar gas; wel ruimschoots compenseren’
     .
     Dat aanbod is dus een jaar geleden uitgesproken.

     1. Tman

      umhnz
      Maar géén fiat aan gegeven door kabinet Rutte!!
      En daar draait het tenslotte om!

     2. umhnz

      @Tman.
      FvD had hoger gescoord als het kabinet een FvD idee had geeffectueerd.
      .
      Gelukkig mag ik vanavond Fikkie uitlaten.

 11. PMG

  Antje Kuiken, hoe laag kan iets vallen, wat een zielig persoon, PVDA, nog nooit van gehoord, werkschuw tuig, parasieten, was een club in de oudheid, lekker blijven zitten muts, straks bestaat die heikneuterclub niet meer.

  1. Original NL

   Antje Uilskuiken!!!

  2. F. Domela Nienhuis

   Waarom zijn die volksvreemde gedegenereerde linkse deuggleuven altijd zo lelijk?

 12. Pescador

  Ik kijk al tijden niet meer naar jinek, zij is de eerste paar keer de goede kant opgegaan nus is er echtnniks meer aan.

 13. Brazil

  Waarom heeft die gast een dode rat op zijn hoofd ?

  1. DeBruijn

   Hoe zo, was je hem kwijt?

 14. Michael M

  Is toch niet leuk hoe mensen tegenover elkaar staan. Waarom niet wat aardiger zijn voor de FVD. Zo krijgt de FVD ook meer respect voor andere partijen. Want wat de partijen nu steeds alsmaar weer doen is om altijd maar weer een zondebok te vinden om er zelf beter van te worden. Geef elkaar een kans. Gelukkig bestaan er ook mensen die met mensen van links en rechts mee kunnen omgaan. Ik raad 1 ieder aan om de live debatten te bekijken van de afgelopen 10 jaar, hopelijk wordt het helder.

 15. Rien Noppen

  Het lijkt me voor de politieke opponenten van het FvD in de komende verkiezingscampagne een goed idee om Baudet herhaald de vraag te stellen waarom hij de gaswinning in Groningen wil voortzetten en waarom hij voor een Nexit is.

  Dat zal veel kiezers tot het heldere inzicht voeren dat je met het FvD van de regen in de stortbui komt.

  1. DeBruijn

   We hebben regen nodig, dus dat komt goed uit.

   1. Bosche draak

    Noppenkop is toch al nat achter de oren.
    Maar hij kan wel goed puzzelen
    Die slimmerik kreeg hem af in wel drie dagen, terwijl op de doos twee tot vier jaar stond.

  2. Tguard

   Na een tijd uw bijdrages te hebben gelezen vind ik het vreemd om dit van u te horen!
   U staat immers bekend als iemand die open staat voor argumenten. Altijd verbindend en denkend in oplossingen. Nooit zal u anderen stigmatiseren en u, u bent werkelijk inclusief. U bent een moraalridder in deze boze wereld vol met andersdenkenden. Uw gedachtegang is superieur aan die van anderen….. u bent werkelijk een geweldig mens alleen begrijpt u niet dat u zichzelf schuldig maakt aan alles wat u anderen toeschrijft en dat, is toch een klein smetje op uw fantastische persoonlijkheid.

   1. Rien Noppen

    Tegen wie spreekt u en welk inhoudelijk punt wilt u maken?

 16. Toon Boekman

  Elke keer hetzelfde linkse liedje. Alleen met een refrein van leugens wordt hun religie overeind gehouden. Gebruik je gezonde verstand. Stem FvD of PVV.

  1. umhnz

   Het refrein:
   Voor een Nexit.
   Misschien voor een Nexit
   Tegen een Nexit.
   Voor een Nexit.
   Misschien voor een Nexit
   Tegen een Nexit.
   Voor een Nexit.
   Misschien voor een Nexit
   Tegen een Nexit.

   1. Rien Noppen

    Alleen als het volk het wil en alleen op de langere termijn.
    We gaan eerst geld verdienen in Brussel en dan zien we wel weer verder.

    Het FvD is een leugenachtige boevenclub van charlatans.

 17. Dik

  NPO? Daar kijk ik sowieso niet naar. En Jinek? Die liegt!

  #linksfascistisch

 18. Buzz68

  Wat is dat toch met die rare vogels in de kamer; koolmees, kuiken…
  Eerst mijn nestkastjes geruimd, en nu ook nog mijn kippenren….

 19. Vrijedenkert

  Kabinet Balkenende IV: CDA, CU en Jinek haar favoriete club de PvdA!

  Beëdiging 22 februari 2007
  Demissionair 20 februari 2010
  Ontslagdatum 14 oktober 2010

  2010: Onder aanvoering van de PvdA!

  Gasproductie uit Groningen-gasveld op hoogste niveau van deze eeuw

  In januari is er 7,1 miljard kubieke meter aardgas geproduceerd uit het Groningen-gasveld. Dit is de hoogste gasproductie in een maand van deze eeuw. In 1987 werd er nog meer geproduceerd, destijds werd er 7,6 miljard kubieke meter aardgas geproduceerd in januari. De gemiddelde gasproductie uit het Groningen-gasveld voor deze eeuw in de maand januari lag op zo’n 5,5 miljard kubieke meter gas.

  Kabinet Rutte II: VVD en Jinek haar favoriete club de PvdA

  Beëdiging 5 november 2012
  Demissionair 14 maart 2017
  Ontslagdatum 26 oktober 2017

  2013: Onder aanvoering van de PvdA:

  In 2013 ontving de overheid met 15,4 miljard euro de hoogste opbrengst ooit aan aardgasbaten.

  De PvdA is dus medeverantwoordelijk voor het idioot hoge en onverantwoorde produktieniveau waarmee men het Groninger Veld heeft leeggepompt de afgelopen 45 jaar en dit heeft zeer bijgedragen aan huidige schade!
  PvdA roomde Groningen af en er kwam bijna geen cent terug naar Groningen een van de armste regio’s in Nederland.
  Als men veel minder had verkocht aan het buitenland en veel meer had gereserveerd voor binnenlands gebruik op lange termijn waarbij men veel minder agressief en snel had gewonnen was schade veel meer beperkt en betaalbaar gebleven.

  En nu willen Jinek en notabene de PvdA het FvD in Groningen belachelijk gaan maken die het het winnen van gas op een laag verantwoord pitje willen voorzetten waarmee men dan Groningen schadeloos kan stellen…

  Den Haag en NAM hebben niet voldoende middelen om Groningen volledig schadeloos te stellen als de gaswinning volledig wordt stopgezet en DenHaag zal nooit uit andere potjes gaan graaien om dit herstel volledig te gaan betalen!
  Het FvD wil dit wel gaan betalen door de gaswinning op een zeer laag niveau over een langere periode te gaan handhaven.

  Links, Jinek en de PvdA in dit land zouden zich diep moeten schamen.

  1. Toon Boekman

   Het standbeeld van Joop den Uyl in Zaandam moet verdwijnen. De Joop den Uylbrug moet worden omgedoopt tot Groningse Gasbaten.

 20. Florissa

  Denk dat het presenteren van van andere dingen ,Jinek nog veel beter afgaat,bij links klim je op deze manier zo omhoog .

 21. AS210854

  Heb dit stukje en het stukje gisteren met Baudet bekeken en dacht, als de bedenker dit bedoelde met het gezegde DOM BLONDJE volkomen gelijk moet geven.

 22. Jumping

  Deze programmamakers inclusief Jinek, moeten gewoon strafrechtelijk worden vervolgd.
  Het moedwillig belazeren, van de kijkers naar een NPO programma.
  Het DEMONISEREN VAN DE FvD, is bij Links Nederland in goede handen.
  Straf het Ruttekartel in Mei af.
  Stem in Mei een anti EU partij.

  1. Rien Noppen

   “Deze programmamakers inclusief Jinek, moeten gewoon strafrechtelijk worden vervolgd.”

   Je bent niet goed snik.

   1. AS210854

    Rien, bij jou heb ik mijn twijfels, welke ik bijJumping niet heb.

    1. Dik

     @AS210854 : De oplossing is niet de reactie op de zuiger maar het negeren is dat wel.

  2. PMG

   @Jumping – helemaal mee eens, dit soort fakenews is toch waar die lesbische zweedse kenau zo wakker van lag?

 23. Piet51

  Er wordt altijd in dergelijke fragmenten geknipt en geplakt, om de boodschap maximaal te laten uitkomen. Hier was het signaal dat FvD wil doorgaan met de gaswinning het over te brengen nieuws. Wat er met het verdiende geld gebeurt is alleenb amar een pleister op een heel diepe wond. Gron9ingers willen maar één ding: stoppen met de gaswinning. Ik werk veel in Groningen en heb daar de afgelopen weken vaak gevraagd waarom zoveel Groningers op het FvD hebben gestemd. Ik ben nog niemand tegengekomen, die me dat kon uitleggen. De duidelijkste uitleg was, dat die gaswinning so wie so doorgaat, ook als de coalitie aan het roer blijft; wantrouwen dus. Een goede voedingsbodem voor FvD, maar voor de Groningers is het als van de regen in de drup komen.
  Overigens is er ook geknipt in het aangevulde fragment en ook daarin zou ik het ontbrekende fragment wel eens willen horen.

  1. Dik

   @Piet: Het gaat niet in eerste instantie om de gaswinning, het gaat Jinek en de rest van het linkse gespuis om het demoniseren van FvD. Dat jij het nuanceert staat jou netjes, maar zo werkt het niet in de krochten van de linkse hufters.

   1. marco1

    Idd Dik puur op zwartmakerij gericht in de hoop een aantal stemmers in het vervolg afhaakt om op FvD te stemmen. Hopelijk begrijpen de meeste mensen dit en zien in dat het noodzakelijk is om op het FvD te stemmen.

   2. Piet51

    @Dik
    Maar het blijft toch wel opmerkelijk, dat een partij als FvD gas wil blijven winnen en denkt de schade te kunnen afkopen met geld. Met dat geld ben ik het eens, maar dan voor een fatsoenlijke schadevergoeding voor herstel en waardevermindering. Maar daar kan het niet bij blijven. De enige manier om Groningers weer rustig in hun gebied te kunnen laten wonen is zorgen dat die aardbevingen stoppen en dat kan alleen met het stoppen van de gaswinning. ALLE Groningers weten dat. Wie die FvD-stemmers zijn, weet ik niet. Misschien import-Groningers in de stad Groningen, de tijdelijke bewoners zoals studenten misschien?

    1. PMG

     @Piet51 – die aardbevingen stoppen sowieso niet meer, beter inlezen of je mond houden!

     1. Piet51

      @PMG
      Klinkt onvriendelijk, “je mond houden”.
      Inlezen kan nooit kwaad en heb ik dan ook gedaan. Dan lees je namelijk dat de aardbevingen inderdaad niet meteen stoppen als de gaswinning gestaakt wordt. Die bevingen ijlen nog lange tijd na. Maar ze worden steeds minder frequent, minder sterk en zullen uiteindelijk ophouden of met heel lage kans nog voor kunnen komen. En dat is precies wat de Groningers wensen, aangevuld met eerlijke schadevergoedingen. Dat laatste wil het FvD, dat eerdere niet.
      Het is net als met overstromingen. We hebben een gigantische hoeveelheid geld geïnvesteerd in dijken e.d. De kans op catastrofale overstromingen is nog steeds geen nul, maar wel tot een heel laag acceptabel risico verlaagd.

    2. Dik

     @Piet: Ik ben natuurlijk tegen aardbevingen, maar of ze stoppen? Ik denk dat een serieus begin gemaakt moet worden met de daadwerkelijke schadeloosstelling van de Groningers, daar heeft FvD zich altijd hard voor gemaakt. Aan de andere kant kun je beter onderzoeken wat je kunt doen bij winnen en versterken, vooral als je de inkomsten (baten) ook ten goede laat komen van de Groningers zelf.

     Hetzelfde geldt voor het eindeloos aanleggen van zonneweiden (collectoren) en windturbineparken. Groningen wordt er mee vol gedouwd en niemand die er wat aan overhoud. Ik snap het ook wel hoor, er wonen maar zo’n 500.000 mensen van wie er ongeveer 150.000 gaan stemmen, ja dat zijn in de TK maar twee zetels, niet onlogisch dat Den Haag zich niet druk maakt.

  2. Rien Noppen

   Inderdaad, als je vaag iets roept over de gasgelden die terug moeten naar de Groningers zonder ook maar een begin van duidelijkheid te geven hoe dat zou moeten verkoop je lucht. Ik denk dat ze bij het FvD nog nooit rustig hebben nagedacht over hetgeen ze roepen over dit onderwerp. Het zijn gewoon trieste politieke amateurs zonder visie of strategie.

  3. Stanly2000

   Piet51,
   Inderdaad hier was het signaal duidelijk. Het FvD moet en zal in diskrediet gebracht worden. De schaapachtig lachende tafelgenoten waren het volledig eens met het valse filmpje.

 24. Joop Klepzeikert

  Eva is te dom om het hele verhaal te begrijpen. Daarom hebben haar redacteuren het ingekort tot het deel wat ze wel denkt te begrijpen. Dat PvdA kuiken is nog dommer.

 25. PMG

  Van-het-gas-af: 55 duizend per Nederlander, 112 duizend euro per woning
  Asielzoeker in AZC: 37 duizend euro per jaar
  Tesla van de buurman: 25 duizend euro subsidie
  EU bijdrage NL: 13,5 miljard in 2027 = 750 euro per Nederlander plus niets meer te vertellen in eigen land
  WW aan polen en aanverwanten: onmeetbaar
  Oplichting sociale systemen door in NL woonachtigen: onmeetbaar
  Kinderbijslag naar buitenland: voorbeeld: stopt naar Marokko pas in 2021 dus nog even doorbetalen, uiteraard blijven rechten van voor 2021 wel bestaan, dus dat duurt nog wat langer

  Stem FVD, nu kunnen we de totale hierboven beschreven gekte nog stoppen!

 26. JohanD

  We worden belazerd met onze eigen centen.

  Je kan klagen op https://ombudsman.npo.nl

 27. FlyingDutchman74

  Ik vind het klimaat verhaal en daar vallen ook de gasboringen onder,een grote grap en waarom denken we nu echt dat we dit kunnen veranderen?????
  Het is al veel te laat.
  Kijk eens hoe we met zn allen onze mooie planeet binnen een paar honderd jaar naar de klote hebben geholpen.
  Kijk al die derde wereldland industrieën.
  India,Afrika,zuid Amerika,China, Rusland.
  En dan gaan wij als Nederland deze bizarre en totaal nutteloze klimaat maatregelen doorvoeren.
  Het klimaat op aarde word voor het grootste gedeelte door de zon bepaald.
  Als we daadwerkelijk nog iets van betekenis willen doen, dan moet er een wereldwijd verbod op het kappen van onze prachtige oerwouden en bossen.
  De oceanen tot nationale parken maken.
  Dat de visstand zich weer kan herstellen.
  De zwaar vervuilende industrieën schoner maken.
  En dan nog maar niet te spreken over de overbevolking.
  Mocht alles goed komen met het klimaat( not)
  Dan komen er zoveel mensen bij dat de aarde niet genoeg kan produceren qua voedsel schoon drinkwater en een leefbare omgeving.
  Dus laten we gewoon nog lekker plezier maken met zn allen en lief zijn voor elkaar…
  Oja en dat kt geloof afschaffen wat dat is een hele grote factor voor alle ellende.

  1. Dik

   “En dan nog maar niet te spreken over de overbevolking.”

   Er gaan dagen voorbij dat ik maar weinig mensen tegenkom. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoe je het bekijkt. Dat 20% van de mensheid de rest van de mensheid vergeet en tekort doet, ja dat klopt. Als we eerlijker gaan delen, dan valt het reuze mee met die zogenaamde overbevolking.

   Klein voorbeeld: De begroting van de Amerikaanse defensie bedraagt ongeveer 600 miljard euro. Dat is genoeg om zo ongeveer heel Afrika te redden. Maar dat gaan ‘we’ natuurlijk niet doen.

   Nog een klein voorbeeld: Met 33 euro kun je via Compassion ergens op deze wereld een kind redden en een lange termijn verbintenis aangaan zodat het kind naar school kan, medische zorg ontvangt, en een diploma haalt, daarnaast wordt het gezin waar het kind opgroeit ook geholpen omdat er af en toe een extraatje wordt gedaan in de vorm van een geit (€15). Maar dat gaan ‘we’ natuurlijk niet doen.

   Zo zijn er nog talloze voorbeelden, maar dat gaan ‘we’ natuurlijk niet doen.

   1. PMG

    Schuldgevoel afkopen, daar drijft de zieligheidsindustrie op.

    Geef liever je geld rechtstreeks aan een dierenasiel, dakloze of ergens aan waar jezelf kunt meten dat het helpt en er niet een zogenaamd sociaal bewogen medewerker gaat feestvieren van je centen.

    We kunnen niet de hele wereld op ons nek nemen, doe iets lokaal in je eigen buurt, betaal het lidmaatschap voor een kind uit een sociaal achtergesteld gezin bij een sportclub of een paar voetbalschoenen!

    Afrika barst van de rijkdommen, die worden nu weggehaald door de chinezen, machthebbers bulken van het geld, die hebben onze centen niet nodig maar moeten zelf orde op zaken stellen en dat gaat hem nooit worden.

    1. Dik

     @PMG: Inderdaad, het gaat erom dat je iets kunt doen. Laten we dat dan ook doen. Niets doen kan altijd nog.

   2. marco1

    @Dik: wat een mooie reactie en o zo waar.

 28. poldi

  Het anti-Baudet kamp wringt zich in allerlei bochten om toch maar duidelijk te maken dat Thierry Bauidet niet deugt.
  Dat zag je gisteren ook bij Jinek hoe ze af en toe met verachting keek naar Thierry Baudet en Derk Jan Eppink met hun terechte bezwaren tegen de EU.
  Mooi zoals Thierry een sneer naar haar gaf over het niet zichtbaar zijn van vreemde culturen in Nederland.
  Neutraliteit is bij hen ver te zoeken. Om maar te zwijgen over sommige gasten die bij hen een podium krijgen. Links blijft zoeken naar die ene stok om te slaan.
  Misschien beseffen deze mensen niet dat het ook als een boemerang kan werken.

  1. FlyingDutchman74

   Hopelijk worden steeds meer mensen wakker geschud dat wij in een schijndemocratie leven.
   We worden de hele dag gemanipuleerd door de linkse propaganda kanalen.
   Alles wat niet met hun ideologie strookt.
   Word bestempeld als extreem rechts of populistisch.
   Lekker makkelijk!!!!!!
   In plaats van eerlijk te zijn en de waarheid te zien gaan ze hun fouten onder het tapijt vegen.
   En als je ze blootlegt zoal de FVD doet.
   Word je van alle kanten aangevallen.

 29. FJ

  Ik vind, dat deze programma niet thuishoren op een openbare omroep. Hier betaalt iedereen voor en ik heb totaal geen behoefte om de shit van Jenik aan te moeten horen.

  Binnenkort kan dit programma met presentator ook bij de vuilnis, net als RTL late night.

 30. Vliegenvanger

  Ik schaam me kapot dat zo,’n kuiken in een nederlandse regeringspartij zit. Ze lacht als een kip zonder kop en verstand. Weg met de pvda links tuig.

 31. Godefroy France

  Dit is het ware gezicht van Engnek en haar manieren om gelijk te krijgen,
  hilly and billy zullen trots op haar zijn.
  Links geteisem is terug, fascisme, antisemitisme, islamgeknuffel, blankenhaat, voordeel is wel dat via social kanalen de bruinhemden duidelijk zichtbaar zijn, RA RA hoe kunnen deze plaag bestrijden??? stem op FVD en PVV

 32. chrism

  Wat ik nu niet begrijpt , is dat altijd figuren van Links of middel links ander denkende weg zetten als Racist , dom of god weet wat allemaal niet en dan nog onder het mom van Democratie onbegrijpelijk ???

  Democratie is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening.
  Men onderscheidt directe democratie, waarin burgers persoonlijk stemmen over wetten, besluiten en benoemingen, en indirecte, waarin het volk zich laat vertegenwoordigen door een gekozen orgaan, zoals een raad of parlement.

  Wat nou Democratie , deze hoort Souverein te zijn en niet opgelegd door Linkse ( PVDA , Groen Links , D66 , CDA , SP , CU ) Gutmenschen of VVD .

 33. Ome Wim

  Waarom gas uit Groningen of het Continentaal plat, laten we dat bewaren voor later, momenteel leggen de Russen een pijpleiding naar Noord-Duitsland, Nordstream-2 genaamd waar ook Nederland gebruik van kan maken en tegen lagere prijs dan de NAM, het probleem is echter dat de regering Trump hier zwaar op tegen is met in het kielzog de dictatoriale zakkenvullerskliek in Brussel die als maar meer gaan bepalen wat wij mogen doen en laten wat goedgekeurd wordt door onze laffe en slappe politici die voor wie het belangrijker is een riant betaald luizenbaantje in Brussel in de wacht te slepen dan op te komen voor Nederland en zijn burgers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.