Greenpeace vernielt eeuwenoud Peruaans erfgoed

Geen categoriedec 10 2014, 16:00
Greenpeace is niet goed snik.
Het gaat de laatste tijd niet zo goed met Greenpeace, en dan druk ik me nog voorzichtig uit. De Greenpeace-terreur wekt steeds meer wrevel. De milieu-club heeft iets gedaan waarmee ze zelfs de steun verliezen van een linkse krant als Trouw.
Wat ze nu weer hebben uitgevreten? Greenpeace heeft een eeuwenoud Peruaans erfgoed vernield, de bekende Naza-lijnen in de woestijn. Trouw schrijft:

De Peruaanse overheid wil Greenpeace aanklagen voor het beschadigen van de Nazca-lijnen, de mysterieuze figuren die sinds duizenden jaren in het zand staan gegrift. Activisten hebben de lijnen beschadigd door voetstappen achter te laten tijdens een stunt in de woestijn.

In het kader van de klimaattop die van 1 tot 12 december in Lima plaatsvindt heeft Greenpeace met enorme gele letters een boodschap in het zand gelegd: "Time for Change, the future is renewable". Daarbij betraden ze een 'strikt verboden' gebied in de woestijn van Peru, dat door te VN is uitgeroepen werelderfgoed.

Hier is een foto te zien van de Greenpeace-actie:
De Peruaanse overheid wil Greenpeace nu aanklagen, niet omdat ze het oneens zijn met Greenpeace ofzo, nee, omdat Greenpeace een cultureel erfgoed heeft lopen vernielen door de gele letters in het zand te leggen. De voetafdrukken die zij hebben achtergelaten tijdens het neerleggen van die letters kunnen nog honderden jaren te zien zijn.
Maar ja, Greenpeace wilde een beetje aandacht. Dan mag blijkbaar alles kapot, zelfs duizenden jaren oude archeologisch indrukwekkende monumenten. Hoe zielig is dat? Het antwoord: onwijs zielig.
"Het is een harde klap in het gezicht voor alles wat Peruanen als heilig beschouwen," aldus de Peruaanse overheid. En zo is het. De activisten kunnen maximaal zes jaar celstraf krijgen voor het beschadigen van archeologische monumenten. Ik hoop dat de overheid serieus is over de aanklacht die het wil indienen tegen Greenpeace.
De milieu-activisten verdienen het om een keer keihard gestraft te worden voor hun radicale milieu-acties. Tot nu toe lijken ze er steeds weer mee weg te komen. Gelukkig lijkt daar nu eindelijk verandering in te komen. O ja, check voor de zekerheid nog even of u of iemand in uw gezin toevallig donateur is van Greenpeace. Opzeggen kan hierrr.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten