Groep dronken asielzoekers belaagt vrouwelijke buschauffeur

Geen categorieokt 20 2015, 8:00
Gilze en Rijen is opgeschrikt door een buitengewoon merkwaardige actie van lokale asielzoekers. Die vielen dit weekend namelijk een vrouwelijke buschauffeur aan. Ze trokken haar uit de bus, gooiden haar tegen de zijkant van voertuig, en bedreigden haar vervolgens.
Een woordvoerster van Arriva laat weten dat de vrouw zo geschrokken was door het geweld dat ze niet meer verder kon werken die avond. Vervolgens werden andere buschauffeurs gevraagd of zij die specifieke lijndienst wilden overnemen. Het antwoord? Stuk voor stuk weigerden ze uit angst voor meer geweld.
De buslijn doet namelijk het azc Prinsenbos aan. De groep asielzoekers wilde daar naartoe gaan, maar dat was problematisch: de bus zat al bijna vol. Enkele asielzoekers konden dus mee, maar de rest zou moeten wachten op de eerstvolgende bus. De dronken 'vluchtelingen' vonden dat geen acceptabel plan en vielen de vrouwelijke chauffeur vervolgens aan.
Ondertussen bericht De Telegraaf dat uit onderzoek blijkt dat asielzoekers massaal worden opgevangen in zogenaamde probleembuurten en niet in wijken die bekendstaan als 'chic.'

Vluchtelingen worden bijna nooit in chiquere wijken opgevangen. Van de tien grootste steden worden alleen in Groningen vluchtelingen ondergebracht in een wijk die niet bekendstaat als probleemwijk.

En de reden dat die wijk niet bekendstaat als probleemwijk is dat het om een industrieterrein gaat.
Gisteren werd al bekend dat de VVD er alles aan doet om te voorkomen dat er een azc komt in de wijk van premier Rutte. Dat is opvallend omdat het Drentse Oranje er onlangs ondanks fel verzet van inwoners wél aan moest geloven. De VVD had toen aanzienlijk minder mededogen met de mensen die uiteindelijk zullen lijden onder de komst van honderden asielzoekers. Je zou bijna denken dat dit puur en alleen komt doordat die mensen niet bekendstaat als VVD-kiezers. Als dat wel zo was, had de VVD het dan wel voor ze opgenomen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten