Grootste belastinghervorming in decennia: Donald Trump is een stap dichter bij de overwinning

Geen categoriedec 02 2017, 17:00
Met de kleinst mogelijk meerderheid heeft de Senaat in de Verenigde Staten ingestemd met een gigantische hervorming van de belastingen. Democraten huilen, Republikeinen lachen. De eerste echte politieke overwinning van Trump noemt men het ook wel.

De nieuwe wetgeving moet de vennootschapsbelasting voor grote bedrijven verlagen, van 35 naar 20 procent. Door die verlaging zou de economie groeien, waarvan volgens de Republikeinen uiteindelijk de middenklasse kan profiteren. Volgens berekeningen uit het Republikeinse kamp zouden de ‘gewone Amerikanen’ er per jaar met gemiddeld 4.000 dollar op vooruitgaan. Critici trekken die berekeningen echter in twijfel.

Niets is zo politiek als de belastingen. Dat de Democraten of sommige experts zullen zeggen dat het niet goed is, valt te verwachten. Uiteindelijk gaat het erom dat de belastingen worden verlaagd. Een algemene verlaging komt iedereen ten goede, ja ook de rijken. Dat maakt natuurlijk helemaal niet uit.
Wat uitmaakt, is dat belastingen in het algemeen natuurlijk het eigendom is van burgers zelf. De overheid pakt het af en geeft het uit aan wat de overheid denkt dat goed is. Mensen houden daarbij dus minder geld over om zelf te besteden en kunnen dan ook niet zelf kiezen waaraan ze het willen besteden.
Deze centralisatie van financiële vrijheid naar de overheid zorgt ervoor dat de burgers zelf minder vrijheid hebben in hun eigen leven. Het wordt altijd ingepakt met mooie woorden en de bedoelingen zijn oh zo goed, die plannen van de overheid waarbij altijd hogere belastingen bij gemoeid is. Laat u dan ook niet door linkse mooipraters als Jesse Klaver aanpraten dat de overheid en de politiek veel beter weet waaraan uw geld uitgegeven moet worden. Dat kunt u altijd nog zelf. Daarbij: belastingverhogingen worden bijna nooit meer teruggedraaid. Niets is zo permanent als 'tijdelijk overheidsbeleid'.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/936713881711529986?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nrc.nl%2Fnieuws%2F2017%2F12%2F02%2Fsenaat-vs-stemt-belastingwet-trump-aan-a1583471
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten