Haagse homo's zijn woedend over 'suggestieve' homo-enquete

Geen categoriesep 10 2015, 21:00
De Gemeente Den Haag vroeg inwoners of ze het eens waren met de stelling "Seks tussen twee homoseksuele mannen vind ik walgelijk."
In Den Haag is onenigheid uitgebroken vanwege een enquete die de gemeente stuurde naar een burgerpanel. De Gemeente raadpleegt deze groep burgers regelmatig om te peilen wat de stemming in de Hofstad is rondom een bepaald onderwerp. Deze keer was het onderwerp homoseksualiteit, en kregen de mensen een aantal vragen voorgelegd. Het COC was het niet eens met enkelen daarvan:
Homobelangenvereniging COC was boos over de toon van de vragen en diende een klacht in. Voorzitter Arnout van Kooij zegt tegen Omroep West dat hij de vragen 'pijnlijk en moeilijk' vindt. Hij stoort zich aan de suggestieve toon van de vragen.
De vragen waar het COC over viel luidden: "'Seks tussen twee lesbische vrouwen vind ik walgelijk", "Biseksuelen zijn niet in staat monogame relaties te hebben," en "Seks tussen twee homoseksuele mannen vind ik walgelijk."
2932468Een klein deel van de gewraakte questionnaire
Het COC en de Gemeente Den Haag hebben inmiddels rond de tafel gezeten om de kwestie, en de twee zijn het eens geworden dat bij een mogelijk volgende enquete de homoclub geraadpleegd zal worden voordat de ambtenaren een dergelijke vragenlijst op de bus doen. Volgens het COC duurde het eventjes, maar zou Den Haag uiteindelijk hebben gesnapt dat deze vragen door een enkeling als grievend kunnen worden ervaren.
Het is niet voor het eerst dat de COC klaagt over kleinigheden. Onlangs lag de belangenorganisatie ook al in de clinch met de gemeente Tholen, die weigerde om de arbeidsovereenkomst van een drietal weigerambtenaren te vernietigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten