Haar kleindochter stapte in het huwelijksbootje, en deze 100-jarige oma wilde graag haar bruidsmeisje zijn

Haar kleindochter stapte in het huwelijksbootje, en deze 100-jarige oma wilde graag haar bruidsmeisje zijn

Nou ja bruidsmeisje, bruidsdame.

Martha Wallbank is waarschijnlijk het eerste 100-jarige bruidsmeisje in de geschiedenis. De 100-jarige oma mocht stond namelijk in de spotlight tijdens de bruiloft van haar kleindochter.

Toen het verliefde stel Vita Cresswell en Gary Whineray oma Wallbank vertelden dat ze graag op haar honderste verjaardag wilden trouwen reageerde ze verheugd: geweldig mooi! Maar, zei ze, "het moge natuurlijk wel duidelijk zijn dat ik dan het bruidsmeisje ben he?"

Vita en Gary hadden dat verzoek niet verwacht, maar vonden het wel bijzonder leuk. En dus gingen ze akkoord.

Daardoor was Martha onlangs het oudste bruidsmeisje ooit. De aanwezige gasten zongen haar toe omdat ze jarig was; zij klapte en zong mee. Het was een geweldige dag voor iedereen; zeker voor het net getrouwde echtpaar én de oma die zo wel een heel speciaal verjaardagsfeestje had.

Het mooiste van dit verhaal? Volgens de Britse krant de Daily Mail hebben Martha's kleinkinderen stuk voor stuk een geweldig goede band met hun grootmoeder. Martha staat ondanks haar hoge leeftijd bekend als een echte grappenmaker. Zo heeft ze er een handje van om zogenaamd in slaap te vallen terwijl Vita's nieuwe echtgenoot Gary tegen haar praat. Toen ze dat net deed wist Gary niet wat hem overkwam: was ze zo oud dat ze haar ogen niet meer kon openhouden?

Nee, Martha begon te schaterlachen: het was gewoon een grap.

Uit onderzoek blijkt dat het bijzonder goed is voor bejaarden om een hechte band te hebben met hun kleinkinderen. Het vergroot hun geestelijke én lichamelijke gezondheid, en maakt ze gelukkig. Martha heeft wat dat betreft duidelijk niets te klagen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties