Haar vader stierf in 2006. Ongelooflijk genoeg wordt ze nu naar het altaar van haar bruiloft gebracht door een man met haar vaders hart

Geen categorieaug 07 2016, 19:00
Haar vader stierf weliswaar in 2006, maar zijn hart was daar om haar naar het altaar te brengen tijdens haar bruiloft.
Dankzij een orgaandonatie kort na zijn overlijden werd het hart van Jeni Stepien's vader in het lichaam gezet van Arthur Thomas, een man met ernstige hartproblemen. Toen Jeni's bruiloft dichterbij kwam besloot ze om te onderzoeken wie haar vaders hart precies gekregen had: dat wist ze namelijk niet.
Vervolgens stuurde Jeni Arthur een lieve brief waarin ze uitlegde wie ze was. Arthur was verrast dat ze hem daarna vroeg of hij haar misschien naar het altaar wilde begeleiden tijdens haar bruiloft: op die manier was een stukje van haar vader toch nog bij haar op de mooiste dag van haar leven.
Arthur vond dat natuurlijk een geweldig idee en was bijzonder verheugd dat hij deze kans kreeg. Hij reisde van New Jersey naar Pittsburgh waar hij Jeni en haar familie voor het eerst ontmoette.
Jeni legt uit:

"Het is net alsof mijn vader er toch bij is. En eigenlijk is het nóg mooier, omdat we deze mogelijkheid kunnen gebruiken om mensen te laten zien dat orgaandonaties heel belangrijk zijn."

Zo is het maar net.
Zoals je je ongetwijfeld kunt voorstellen was het een bijzonder emotioneel moment voor hen allebei. Toen Jeni haar hand op Arthurs borstkas zette barstte ze in snikken uit: zo sterk voelde ze de band met haar vader nog.
Kijk de video:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten