Haatschool Haga Lyceum opnieuw onderzocht: beelden uitzenden van haatimam toch niet zo handig

Geen categoriejul 01 2019, 18:00
Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam weet voorlopig nog niet wat het betekent om 'gematigd' te zijn. Ditmaal start de onderwijsinspectie wéér een nieuw onderzoek naar de school vanwege een incident van een lezing van een haatimam.
De inspectiedienst is afgelopen woensdag onaangekondigd langs geweest bij het Haga Lyceum na aanleiding van een recent incident. Enkele weken geleden werd er via het Parool een video gelekt waarop te zien was dat een docent een video liet zien van de haatimam Fouad el Bouch.
Volgens de AIVD is deze haatimam een van de aanjagers van het salafisme binnen de school. De inspectie start een nieuw onderzoek naar aanleiding van signalen van betrokkenen. Mogelijk zou het gaan om een moeder van een leerling.
Vandaar dat er afgelopen woensdag ineens zes medewerkers van de inspectiedienst op de stoep van de haatschool stonden. Leerlingen en docenten werden kort ondervraagd naar het incident zodat de inspectie een beeld kon krijgen wat er gebeurd is.
Enkele weken geleden werd er via het Parool een video gelekt waarin te zien was hoe een docent een lezing van de haatimam uitzond. Naar aanleiding van de video acht de inspectiedienst het van belang dat er een nieuw onderzoek moet komen. Al eerder waarschuwde de AIVD en de NCTV ervoor dat er tendensen van antidemocratie en salafisme binnen de school zijn te vinden.
Volgens de resultaten van het eerdere onderzoek van de inspectiedienst konden zij dit niet vinden. Wel vonden ze bewijzen dat het bestuur schuldig is aan zelfverrijking en financieel mismanagement. Het is te hopen dat de inspectiedienst naar aanleiding van het gelekte filmpje serieus aan tafel gaat zitten bij onze veiligheidsdiensten. Het is namelijk opmerkelijk te noemen dat de inspectie geen salafistische of antidemocratische tendensen kan vinden maar onze veiligheidsdiensten wel, wat zien zij dat de inspectiedienst niet zien?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten