Haha! Oud-directeur Greenpeace Nederland niet goed genoeg voor GroenLinks, gefaalde oud-fractieleider wél

Haha! Oud-directeur Greenpeace Nederland niet goed genoeg voor GroenLinks, gefaalde oud-fractieleider wél

Een brevet van onvermogen voor Liesbeth van Tongeren én voor Jesse Klaver, de zogenaamde nieuwe golden boy van links.

Hilarischer dan dit wordt het niet: de partij van, voor en door milieuradicalen -- ik heb het natuurlijk over GroenLinks -- heeft Kamerlid Liesbeth van Tongeren laten weten dat ze niet zal terugkeren in de Tweede Kamer. Het officiële verhaal is dat GroenLinks "nieuwe gezichten" op de kieslijst wil hebben, maar RTL Nieuws weet wat er écht aan de hand is: de commissie die de kandidatenlijst vaststelt vindt Van Tongeren gewoon "niet goed genoeg."

Natuurlijk is het altijd vermakelijk om een Greenpeace-gekkie nat te zien gaan, maar dat is al helemaal zo nu GroenLinks Bram van Ojik terug wil halen naar de Kamer. Dat is dus dezelfde Van Ojik die keihard afging als fractieleider en maar snel afgelost werd door Jesse Klaver, die GroenLinks weer moet laten groeien:

Klaver heeft Van Ojik gevraagd terug te keren, vanwege zijn goede ervaringen met de oud-fractieleider in de afgelopen jaren. Of het ook echt gaat gebeuren hangt af van het verkiezingsresultaat.

Van Ojik zal op de tiende plek staan. Volgens de peilingen zal GroenLinks iets van 10 a 15 zetels binnenslepen. Dit betekent dus dat de kans groot is dat Van Ojik wel degelijk een comeback maakt.

En dat is werkelijk hilarisch; niet alleen omdat hij blijkbaar beter is dan Van Tongeren (haha!), maar ook omdat het een brevet van onvermogen is voor Klaver. Blijkbaar heeft de jongeling niet genoeg zelfvertrouwen om op eigen benen te staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties