Het is oorlog: arrogante Rutte valt Buma aan, CDA-leider slaat keihard terug

Geen categorienov 20 2016, 20:00
Het lijkt erop dat Rutte en Buma de ander als dé grote concurrent bij de verkiezingen zien.
Met de virtuele opkomst van de PVV zou je denken dat Mark Rutte zijn pijlen vooral op Geert Wilders richt, maar niets is minder waar. Ongetwijfeld hoopt de premier te profiteren van de al eerder beschreven 'risicofactor' van de PVV-leider. Door hem met rust te laten hoopt Rutte te profiteren van de traditionele 'val' van de PVV bij verkiezingen; die partij doet het vaak immers goed als er geen verkiezingen zijn, maar op verkiezingsdag zelf valt de buit dan toch wat tegen.
Daarom moet niet Wilders, maar CDA-leider Sybrand Buma het ontgelden. Bij het VVD-congres pakte Rutte Buma gisteren aan. Volgens Rutte is Buma namelijk net een 'peuter' die alleen maar 'nee' roept. Vervolgens zei hij dat Nederland een "fantastisch" land is en dat Buma en co niet zo moeten zeuren.
Een dag later reageert Buma op deze kritiek. En ja, dat doet hij op (voor Nederlandse begrippen) harde wijze. De CDA'er zegt namelijk terecht dat de premier "de arrogantie van de macht aan zich krijgt kleven." Hij gaat verder:

"Iedereen die niet hetzelfde naar Nederland kijkt zoals hij, ziet het verkeerd."

Vervolgens heeft Buma ook harde woorden voor de staat waarin Nederland verkeert:

"Er zijn heel veel mensen met zorgen, maar blijkbaar is iedereen die dat vindt verkeerd bezig, volgens deze premier."

Met andere woorden, het gaat helemaal niet zo fantastisch met Nederland als Rutte beweert. De mensen die in buurten wonen waar ze overstroomd worden met nieuwe immigranten, de bejaarden die in verpleeghuizen wonen en daar maar drie keer per dag naar het toilet mogen, en de werkloze die al jaren op zoek is naar een nieuwe baan kunnen dat ongetwijfeld beamen.
Het is echt tijd dat Rutte eindelijk eens een verkiezing verliest. De man wordt met de dag arroganter en minder tolerant ten opzichte van mensen die kritiek op zijn beleid durven te uiten. Zo'n houding past hem, zeker niet aangezien zijn tweede kabinet er werkelijk een enorme puinhoop van heeft gemaakt en in de volksmond bekendstaat als het 'nachtmerriekabinet.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten