Hahaha! PvdA belooft een vrolijk klimaatbeleid!

Hahaha! PvdA belooft een vrolijk klimaatbeleid!

De PvdA zet duidelijk in op feel good retoriek, want verkiezingen. De campagnestrategie? Bedrijven kunnen gewoon meer betalen en kritiek is doemdenken! Kom maar op met die zetels! Via De Volkskrant.

Lodewijk Asscher stapt optimistisch de Provinciale Staten arena in. Rutte III zou volgens hem wel eens voortijdig kunnen vallen en binnen de partij zijn ze het eens over de politieke boodschap: zekerheid. Met stoere taal kan het kabinet, wat Asscher betreft, fluiten naar steun van de PvdA. Dit soort praatjes zullen wel uit de conclusie van een analyse van een focusgroep zijn komen rollen, want de PvdA vond het kabinet steunen eerder nog dikke prima.

Dan het klimaatbeleid, want volgens de PvdA kan dat allemaal ook hartstikke leuk! Bedrijven zullen niet gaan vertrekken want dat is gewoon bangmakerij, ook hebben zij gewoon geld op de plank liggen waarmee ze de boel prima kunnen betalen!

In plaats van eens fatsoenlijk in te gaan op wat zij denken dat het effect van meer CO2-belasting voor bedrijven gaat betekenen, wuift Asscher dat allemaal weg. Nee, dan liever de VVD neersabelen door te benadrukken dat juist zij de bedrijven de hand boven het hoofd houden. Zal best zo zijn, maar daarmee weten we nog steeds niet wat er volgens de PvdA gebeurd als die 'niet-vertrekkende bedrijven' ineens flinke kapitalen moeten gaan betalen voor CO2-uitstoot.

Denk je dat er ook maar één woord wordt gerept over of bedrijven de kosten doorberekenen naar de consument of andere trucjes gaan toepassen? Natuurlijk niet, gewoon weer slap gelul werkzekerheid (zonder verdere invulling daarvan), over hoe fijn het straks is dat de lucht schoon is, de boel niet overstroomt en de planeet 'mooi wordt doorgegeven'.

En daarmee is het signaal helder: 'Wij richten ons op de arme werknemer, vinden klimaat ineens super belangrijk en willen dat 'de rijken'/bedrijven gaan betalen.' Veel meer kan de PvdA momenteel ook niet, maar het is wel héél inspiratieloos en veilig.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties