Kiep maar leeg die portemonnee! Milieuvriendelijke auto's en het klimaatbeleid: belastingen zover het oog reikt!

Geen categoriejan 19 2019, 12:00
Dit artikel stipt een logisch, maar vaak over het hoofd gezien, punt aan: de wegenbelasting bij milieuvriendelijke auto's. Wat betekent dit voor de komende jaren?
Betalen natuurlijk, daar kunnen we heel kort over zijn. Als de maatregelen van het Klimaatakkoord, specifiek die over auto's, overeind blijven, dan kom je haast portemonnees tekort! Je zult namelijk niet alleen over moeten stappen van brandstofauto's naar elektrische auto's, een rib uit je lijf an sich, maar ook nog eens allerlei extra kosten tegenkomen waar een mens ook niet vrolijk van wordt!
Aangaande het Klimaatakkoord zouden de belastingen op brandstof omhoog gaan, wordt er mogelijk kilometerheffing bovenop gegooid én als de verkoop op brandstofauto's verboden wordt, kun je je auto aan de straatstenen niet kwijt. Weet je die kosten allemaal te overleven en heb je eindelijk genoeg gespaard voor een elektrische auto, dan staat je nog meer te wachten!
Een elektrische auto verliest niet alleen allerlei belastingvoordelen, zo'n auto is in de regel ook nog eens een stuk zwaarder dan een traditionele auto. Wegenbelasting wordt bepaald door het gewicht van je auto, de redenering is: 'meer druk op het wegdek, dus door zwaardere auto's is er eerder vervanging nodig.' Prima, maar dat betekent wel dat je makkelijk een paar tientjes tot een veelvoud daarvan aan extra kosten kwijt bent.
Bedenk je je vervolgens ook nog eens dat steeds meer mensen gebruik zullen gaan maken van het elektriciteitsnetwerk, dan schieten de kosten van elektriciteit natuurlijk óók omhoog. Dan gaat het niet eens alleen meer om de kosten door je auto, maar je hele huishouden! Ja oké, je hebt dan gelukkig wel weer schone lucht, tot men erachter komt dat het energieverbruik de pan uit rijst en de kolencentrales weer moeten worden opgestart! Weg effect, maar wél blijven betalen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten