Half Frankrijk in de hens maar Macron gaat eindelijk met gele hesjes praten

Half Frankrijk in de hens maar Macron gaat eindelijk met gele hesjes praten

Hèhè, de Jeu de Boules bal is door de kerk, die inmiddels ook al vlam vat. President Macron gaat morgenochtend met de gele hesjes praten. Dat meldt de NOS.

Een bron van Elysée zegt tegenover persbureau Reuters dat Macron met vertegenwoordigers van vakbonden en werkgeversorganisaties gaat praten, maar het gaat natuurlijk om de 'gele hesjes'. Die beweging is echter aan allerlei kanten gekaapt en geïnfiltreerd.

Waar Macron op 27 november nog stellig beweerde dat hij zijn beleid niet zou laten bepalen door 'raddraaiers', dwongen diezelfde raddraaiers een week of drie later al een opschorting van de plannen om de brandstofprijzen te verhogen af. Als extra tegemoetkoming werd de prijsverhoging op gas en elektriciteit ook maar even uitgesteld.

Iedere week 89.000 man op de been krijgen en je halve land weer gevandaliseerd zien worden gaat Macron ook niet in de koude kleren zitten, en dus gaat hij nu de dialoog aan. Alleen al gisteren werden er 1385 mensen gearresteerd en raakten er 135 gewond, dus Macron komt ook geen seconde te laat met z'n voorstel.

Het wordt nu spannend voor Macron omdat hij de arbeiders moet zien te sussen, de werkgeversorganisaties, waarvan hun achterban al meer dan een miljard euro is misgelopen, tegemoet moet komen en ook nog eens plannen voor de wat langere termijn moet zien te buigen zodat men niet straks wéér de straat op gaat als de overheid weer meer geld wil zien via accijns. Mocht dat allemaal lukken, dan zit hij nog met het overige deel van de gele hesjes die heel andere eisen hebben!

Dat wordt een taai baguetteje kan ik u vertellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer