Het totaal idiote flexwerken is volledig mislukt

Het totaal idiote flexwerken is volledig mislukt

Heb je een kantoorbaan en begint je werkgever over flexwerken? Pas maar op, dat wordt eindeloos gedram! Via het AD.

Flexwerken! Kantoren op de schop, muren eruit, lekker allemaal met een laptopje naar het werk en kies maar een fijn plekje waar je morgen niet weer kunt zitten! Dat is ongeveer hoe het er hier tegenwoordig aan toe gaat in Nederland.

Om één of andere reden hebben werkgevers, vooral in de ambtenarij, er een hekel aan gekregen dat iedere afdeling een logische eigen plek heeft en men een keer een foto van z'n hond op z'n bureau heeft staan. Kriebels krijgen ze er van!

In de praktijk levert het natuurlijk alleen maar gedonder op. Je collega die normaal op de tweede verdieping en de eerste deur rechts zit, vertoeft vandaag ergens tussen iemand van Financiën en zit morgen in een bezemkast omdat het verkeer niet meewerkte. Wil je hem bellen dan neemt hij niet op want hij kan nergens een belruimte vinden, probeer je te mailen dan zit je net buiten wifi-bereik.

Merkt je baas dan ook nog eens op dat je al drie dagen met dezelfde collega's stipt om 08:30 telkens aan dezelfde tafel zit, dan 'is dat ook weer niet de bedoeling'. Het hele concept is zo tegennatuurlijk als de pest en levert precies op wat het probeert te voorkomen, verminderde productiviteit en meer stress. De achterliggende gedachte aan flexwerken is echter wel logisch. Minder bezetting betekent dat je minder kantoorruimte nodig hebt dus schrap je gewoon zo'n 30 procent!

Zijn gemeentes en andere werkgevers het idee dan weer aan het loslaten? Ben je gek, men flanst gewoon een programmaatje in elkaar dat doet denken aan de plattegrondjes die restaurants voor hun reserveringen gebruiken en dan kun je daar lekker efficiënt direct een plekje claimen.

Schrap dat idee toch, parkeer je werknemers weer op logische afdelingen en richt dat thuiswerken zo in dat het puur om het verlichten van de verkeersdrukte gaat. Flut trend.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties