Het totaal idiote flexwerken is volledig mislukt

Geen categoriedec 09 2018, 20:00
Heb je een kantoorbaan en begint je werkgever over flexwerken? Pas maar op, dat wordt eindeloos gedram! Via het AD.
Flexwerken! Kantoren op de schop, muren eruit, lekker allemaal met een laptopje naar het werk en kies maar een fijn plekje waar je morgen niet weer kunt zitten! Dat is ongeveer hoe het er hier tegenwoordig aan toe gaat in Nederland.
Om één of andere reden hebben werkgevers, vooral in de ambtenarij, er een hekel aan gekregen dat iedere afdeling een logische eigen plek heeft en men een keer een foto van z'n hond op z'n bureau heeft staan. Kriebels krijgen ze er van!
In de praktijk levert het natuurlijk alleen maar gedonder op. Je collega die normaal op de tweede verdieping en de eerste deur rechts zit, vertoeft vandaag ergens tussen iemand van Financiën en zit morgen in een bezemkast omdat het verkeer niet meewerkte. Wil je hem bellen dan neemt hij niet op want hij kan nergens een belruimte vinden, probeer je te mailen dan zit je net buiten wifi-bereik.
Merkt je baas dan ook nog eens op dat je al drie dagen met dezelfde collega's stipt om 08:30 telkens aan dezelfde tafel zit, dan 'is dat ook weer niet de bedoeling'. Het hele concept is zo tegennatuurlijk als de pest en levert precies op wat het probeert te voorkomen, verminderde productiviteit en meer stress. De achterliggende gedachte aan flexwerken is echter wel logisch. Minder bezetting betekent dat je minder kantoorruimte nodig hebt dus schrap je gewoon zo'n 30 procent!
Zijn gemeentes en andere werkgevers het idee dan weer aan het loslaten? Ben je gek, men flanst gewoon een programmaatje in elkaar dat doet denken aan de plattegrondjes die restaurants voor hun reserveringen gebruiken en dan kun je daar lekker efficiënt direct een plekje claimen.
Schrap dat idee toch, parkeer je werknemers weer op logische afdelingen en richt dat thuiswerken zo in dat het puur om het verlichten van de verkeersdrukte gaat. Flut trend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten